İYİ Parti Milletvekili Adayı Sedat Aksakallı: "Katile katil, mazluma mazlum deriz"

TAKİP ET

İYİ Parti Ankara 2. Bölge 2. Sıra Milletvekili Adayı Sedat Aksakallı, "Katile 'Katil', mazluma 'Mazlum' deriz. Akıl ve izan sahibi herkes İYİ Parti'nin bulunduğu yerde, Türkiye'nin milli güvenliğinin söz konusu olduğu bir konuda herhangi bir tavizin verilemeyeceğini, hatta bunun teklif dahi edilemeyeceğini bilir" dedi.

RÖPORTAJ / AYKIRI HABER MERKEZİ

Türkiye, 14 Mayıs'ta Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimleri için sandık başına gidecek. İYİ Parti Ankara 2. Bölge 2. Sıra Milletvekili Adayı Sedat Aksakallı da Aykırı'ya konuştu.

Aksakallı, "Türk adaleti kişilere göre değil kanunlara göre karar verecek. Kimse herhangi bir demokratik görüş beyanında bulunmaktan çekinmeyecek. Bulunduğunda 'Acaba tutuklanır mıyım' diye endişelenmeyecek" dedi.

Sedat Aksakallı, "Katile katil, mazluma mazlum deriz. Akıl ve izan sahibi herkes İYİ Parti’nin bulunduğu yerde Türkiye’nin milli güvenliğinin söz konusu olduğu bir konuda herhangi bir tavizin verilemeyeceğini, hatta bunun teklif dahi edilemeyeceğini bilir" ifadelerini kullandı.

Sedat Aksakallı, Aykırı'nın sorularına yanıt verdi:

- Sedat Bey hukuk ve sanayi alanlarında tanınan bir isimsiniz. Bir süredir Sayın Meral Akşener’in danışmanlığını da yapıyorsunuz. 14 Mayıs seçimlerinde de Ankara 2. Bölgeden 2. Sıra milletvekili adayısınız. Seçim atmosferini nasıl görüyorsunuz?

150 yıla yaklaşan bir sandık geçmişimiz var. En zor zamanlarımızda meclisimizin önderliğinde İstiklal mücadelesi vermiş ve başarmış bir milletiz. Dolayısıyla günlük siyasette sertleşen, zaman zaman oldukça nahoş hale bürünen dilin bir buçuk asırlık sandık tecrübemizin olgunluğuna yakışmadığını düşünüyorum. Bizi AKP’den ayıran en temel özelliklerimizden biri demokrasiyi içselleştirmemiz, milletimizin iradesine amasız, fakatsız saygı göstermemizdir. Türkiye’ye yakışan da tam olarak bu olgunluktur.

- İYİ Parti’nin diğer partilerden farkı nedir sizce?

Partimiz demokrasi tarihimizde hakkıyla yer alacak bir mücadelenin devamında kuruldu. Kurulduktan sonra da mücadelemiz devam etti ve nihayetinde AKP’nin 21 yıllık iktidarında kurulan ve başarılı olan tek siyasi parti olarak milletimizin saygısını kazandı. Tehditlere boyun eğmedik, tekliflere tenezzül etmedik. Bizim bu cesur ve ahlaklı siyasetimiz halkımızda karşılık buldu. Bugün çok şükür Türkiye’nin en önde gelen, en teşkilatlı partilerindeniz. İktidarın değişeceği bir seçime umutla giden bir Türkiye varsa bu Sn. Genel Başkanımızın ve iktidar sahiplerine boyun eğmeyen, milletin menfaatini kendi menfaatinin üzerinde tutan kadrolarımızın sağlam iradesi sayesindedir. Politik sahanın merkezinde, demokrat, milliyetçi, kalkınmacı bir siyaseti temsil ediyoruz.

- Ankara 2. Bölgeden adaysınız. Cumhur İttifakının yoğun destek bulduğu bir bölge. Seçmenlerin ilgisi size ve partinize karşı nasıl?

Yakın zamana kadar seçim bölgemizdeki insanlarımız uzun süre iktidara ciddi miktarda destek sundu. Ama tüm Türkiye gibi onlarda fakirleştiler, çocukları hak ettikleri işlere sahip olamadılar, evlatlarına gönüllerinden geçen hayatı sunamadılar. Sosyal yardımlara muhtaç hale geldiler. Verilen sözlerin tutulmadığını gördüler. iktidar yanlısı küçük bir azınlığın orantısız ve çok hızlı zenginleşmelerini izlediler. Gittiğimiz her yerde uzun süre iktidara destek verdiğini belirten insanlarımız bizi umutla, sevgiyle karşılıyorlar. Bu sevgi ve destek sadece ülkemizin geleceğine dair ümitlerimizi arttırmıyor aynı zamanda sorumluluğumuzu da arttırıyor. Bunun farkında olarak çok çalışıyoruz.

- Sayın Aksakallı, iktidar değiştiğinde nasıl bir Türkiye’ye uyanacağız? Neler değişecek iktidarla birlikte?

Cumhuriyetimiz en önemli imkanlarından biri fırsat eşitliğiydi. İlk defa bu iktidarın döneminde fırsat eşitliği çok ciddi yaralar aldı. Çalışkan, başarılı memleket çocukları kendi vatanlarında kabiliyetlerine paralel olarak her makama, mevkiye gelebiliyordu. Bir süredir bundan bahsetmek mümkün değil. Önce fırsat eşitliğini tüm insanlarımıza eşit ve adil bir şekilde sağlayacağız.

Hiç kimse mahkemede bir işi olduğunda “Şu gruptan birini bulursam işimi halleder” demeyi bırakın bu düşünceyi aklının ucundan bile geçirmeyecek. Çünkü Türk adaleti kişilere göre değil kanunlara göre karar verecek. Kimse herhangi bir demokratik görüş beyanında bulunmaktan çekinmeyecek. Bulunduğunda “acaba tutuklanır mıyım” diye endişelenmeyecek.

Çocuklarımız 2023 Türkiye’sinde yetersiz beslenmeden kurtulacak. İlk ve orta öğretimde sabah ve öğle beslenmelerini devlet sağlayacak.

Sanayide, tarımda üretici üretmeye teşvik edilecek, desteklenecek ve inşaat rantını değil üretimi önceleyen bir ülke olacağız. Ekonomi herkes tarafından liyakati bilinen, saygı duyulan vatansever kadrolarımızla yönetilecek. Tüm milletimiz rahat bir nefes alacak ve sokaklarımızda artık kara kara düşünen insanlarımızı değil gülümseyen insanlarımızı göreceğiz. Değişeceklerin listesi hayli uzun doğal olarak. Değişen her şeyin kötüden iyiye doğru bir değişim olacağını herkesin bilmesini isterim.

- Son olarak iktidarın sürekli dolaşıma sokmaya çalıştığı bir konudaki görüşlerinizi almak isterim. HDP ile Millet İttifakı ilişkisi. Neler söylemek istersiniz?

Şahsen benim ve İYİ Parti kurucu kadrolarının siyasi geçmişlerimiz bellidir. Herkes tarafından hassasiyetleri, öncelikleri bilinen, bu bakımdan öngörülebilir insanlarız. Sandık başında demokratik iradesini kullanarak seçime girme hakkına sahip herhangi bir partiye oy veren tüm insanlarımıza saygı duyuyor, tercihleriyle Türk demokrasisine sundukları katkıyı büyük kıymet veriyoruz. Bununla birlikte Türkiye’nin bugünü ve geleceği için politikalarımızın esasları bellidir. Biz zalime zalim alime alim diyen insanlarız. Hem de bunu derken zalimin güçlü mü zayıf mı olduğuna bakmayız. Katile katil, mazluma mazlum deriz. Akıl ve izan sahibi herkes Meral Akşener’in bulunduğu yerde, İYİ Parti’nin bulunduğu yerde Türkiye’nin milli güvenliğinin söz konusu olduğu bir konuda herhangi bir tavizin verilemeyeceğini, hatta bunun teklif dahi edilemeyeceğini bilir. Bu nedenle iktidarın üstümüze atmaya çalıştığı balçık İYİ Parti’nin güneşini sıvamaz.

Sedat Aksakallı İYİ Parti