İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı'na silahlı saldırı düzenlendi

TAKİP ET

İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı binasına sabaha karşı silahlı saldırı düzenlendi. Polis ekiplerinin olaya ilişkin incelemeleri devam ediyor.

İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı binasına henüz kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişilerce sabaha karşı silahlı saldırı düzenlendi.

Kurşun, il başkanlığında bulunan kafe bölümündeki bir koltuğa isabet etti. Merter'deki binada polis incelemelerde bulunuyor.

İYİ PARTİ'DEN AÇIKLAMA

İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı tarafından açıklamada, “Sabah saatlerinde saldırı olmuş. Biz il binasına geldiğimizde cama isabet etmiş bir kurşun olduğunu gördük. Kurşun camı delerek kafe bölümünde bulunan bir sandalyeye isabet etmiş ve sandalyeye saplanmış halde bulduk. Emniyet inceleme yapıyor” denildi.

MERAL AKŞENER'DEN ERDOĞAN'A: "KURŞUNLARI ÇEK, SEN GEL"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, silahlı saldırının ardından açıklama yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslenen Akşener, "Tehditlerini vazife bilerek üzerimize gelen kurşunları çek; eğer geleceksen, sen gel" dedi.

Akşener, şu ifadeleri kullandı:

"Devri iktidarınızda; evime, dava arkadaşlarıma yönelen tüm saldırılar cezasız kalmıştı. Bugün de İstanbul İl Başkanlığımıza silahlı saldırı düzenlendi Recep Bey! Tehditlerini vazife bilerek üzerimize gelen kurşunları çek; eğer geleceksen, sen gel!"

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Burak Akburak, sosyal medya hesabından açıklama yaparak "İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığımız kimliği belirsiz kişiler tarafından kurşunlandı. Olay yeri inceleme ekipleri araştırma yapıyor" ifadelerini kullandı.

EKREM İMAMOĞLU'NDAN GEÇMİŞ OLSUN MESAJI

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, saldırının ardından açıklama yaptı. İmamoğlu, "İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı’na yapılan silahlı saldırıyı kınıyorum. Dostlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletirken, faillerin bir an evvel adalete teslim edilmesi beklentimizin de altını çiziyorum" ifadelerini kullandı.

MANSUR YAVAŞ SALDIRIYI KINADI

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da saldırının ardından sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Saldırıyı kınayan Yavaş, "İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı’na düzenlenen saldırıyı şiddetle kınıyor, İYİ Parti ailesine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Memleketimizin huzuruna kast eden bu çirkin saldırının fail ya da faillerin en kısa sürede kanun önünde hesap vermesini bekliyoruz" dedi.

KEMAL KILIÇDAROĞLU: "MERAL HANIM ASENA'DIR, BÖYLE KORKUTAMAZSINIZ"

CHP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, saldırıya tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, "Az önce Sayın Meral Akşener ile görüştüm. Meral Hanım güçlü bir liderdir, Asena’dır, böyle korkutamazsınız. Faillerin derhal yakalanmasını ve yargı önüne çıkarılmasını bekliyorum" dedi.

İYİ Parti İstanbul silahlı saldırı