İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Tolga Akalın: "AB'nin Ruanda'sı olduk"

TAKİP ET

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Tolga Akalın, "Avrupa ile imzalanan 2016 tarihli geri kabul anlaşmasına dair mutabakat sonucunda Türkiye bugün ne yazık ki, Avrupa'nın Ruanda'sı olmuştur" dedi.

İYİ Parti Milli Güvenlik Politikalar Başkanı Tolga Akalın, partisinin "Göç Doktrini ve Stratejik Eylem Planı" tanıtım toplantısında yaptığı açıklamadan bir kesit paylaştı.

Toplantıdaki açıklamasının videosunu paylaşan Akalın, "Avrupa ile imzalanan 2016 tarihli geri kabul anlaşmasına dair mutabakat sonucunda Türkiye bugün ne yazık ki, Avrupa’nın Ruanda’sı olmuştur" ifadelerini kullandı.

Akalın'ın paylaşımı şöyle:

Akalın, 6 Eylül'deki toplantıda Türkiye Cumhuriyeti'nin demografik yapısını ve Türk kimliğini korumak amacıyla Milli Göç Doktrini'ni hazırladıklarını söylemişti.

Koruma kapsamındaki Suriyeli sığınmacıların her hal ve şartta, mümkün olan en makul sürede ülkelerine dönmelerini sağlayacaklarını belirten Akalın, bu makul süreyi 3 yıl olarak tanımlamıştı.

İktidar olmaları durumunda ilk gün, ilk ay ve ilk yılda atacakları adımları anlatan Akalın, Suriye ile ikili ilişkilerin normalleşmesi ve iş birliği alanlarının genişletilmesinin hedefleneceğini kaydetmişti.

İYİ Parti Mehmet Tolga Akalın