İYİ Parti'den Meclis'teki yumruklu saldırı sonrası karar

TAKİP ET

İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, Meclis'te Hüseyin Örs'e yönelik yumruklu saldırı sonrası açıklama yaptı. Dervişoğlu, TBMM Genel Kurulu'nda yer almayacaklarını açıkladı.

TBMM'deki bütçe görüşmeleri sırasında dün AKP Bursa Milletvekili Zafer Işık,  İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs'e yumruk atmıştı. Örs, saldırı sonrası hastaneye kaldırılmış ve yoğun bakıma alınmıştı.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Musavat Dervişoğlu,  yumruklu saldırı sonrası açıklamalarda bulundu. Dervişoğlu, TBMM Genel Kurulu'nda yer almayacaklarını açıkladı. 

Doktorların ifadesiyle Örs'ün ölümden döndüğünü ifade eden Dervişoğlu, "TBMM’de yaşanan bu şiddet olayı elim bir olayın ötesinde bilerek ve isteeyerek gerçekleştirilen şiddettir. Yasama dokunulmazlığı kapsamında değerlendirilecek basit bir suç değildir. Söz konusu olay TCK’nın 81’inci ve 82’nci maddeler kapsamına giren, kastı aşan bir eylem olup adam öldürmeyle sonuçlanabilecek, kişinin hayatına karşı işlenmiş bir suçtur. Genel hükümler çerçevesinde olaya sebebiyet veren vekil hakkında hukuki işlem yapılmalıdır" dedi.

"SENDEN ÖZÜR DİLEMENİ BEKLEYEN Mİ VAR?"

AKP'li Işık hakkında hukuki işlem baştılması gerektiğini söyleyen Dervişoğlu, "Hukuken takipçisi olacağız. Ancak Adalet ve Kalkınma Partisi gerekli disiplin takibini yapmalı. Kendilerinden büyük beklentimiz budur" diye konuştu.

İYİ Partili Dervişoğlu, AKP'li Işık'a, "Senden özür dilemeni bekleyen mi var?" diyerek tepki gösterdi.

İYİ Parti Hüseyin Örs