İYİ Parti'den "HDP, 6'lı masada olursa masadan kalkar mısınız" sorusuna yanıt

TAKİP ET

CHP'li Gürsel Tekin'in "HDP'ye bakanlık verilebilir" açıklamasının yankıları sürüyor. İYİ Parti'den Tekin'in sözleri sonrası "Masadan kalkarız" çıkışı geldi.

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'in “Elbette HDP'ye bakanlık verilebilir, her partiye verilebilir” şeklindeki açıklamasının yankıları sürüyor. İYİ Parti'den Tekin'in sözlerine karşı açıklamalar gelmeye devam ediyor.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener bu sözlere, “CHP'nin kilit taşlarından bir tanesi. Böyle bir cümle kurduğuna ve kanaat getirdiğine göre partisinin görüşlerini iletiyor” demişti.

"MASADAN KALKARIZ"

Bu sözlerin ardından akşam saatlerinin ardından Habertürk TV’de Fatih Altaylı’nın sunduğu Teke Tek programına katılan İYİ Parti İstanbul Milletvekili ve Eski Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu net ifadeler kullandı. 

Fatih Altaylı’nın “HDP, 6'lı masada olursa masadan kalkar mısınız” sorusuna yanıt veren, Ağıralioğlu, “Evet” diyerek karşılık verdi. 

CHP’DEN TARTIŞMALARA “NOKTA”

Habertürk’te Yavuz Ağıralioğlu’nun bu sözleri konuşulurken KRT TV’de de CHP Parti Sözcüsü tartışmalara “nokta” koydu. 

“CHP’nin görüşlerini CHP Genel Başkanı, CHP Sözcüsü, CHP Grup Başkanvekilleri ve partimizin yetkili kurulları açıklar” ifadelerini kullanarak Gürsel Tekin’in parti görüşünü yansıtmadığını dile getiren Faik Öztrak, bu ifadeleri “Nokta” diyerek sonlandırdı. 

İYİ Parti HDP 6lı masa Yavuz Ağıralioğlu