İTÜ öğrencisi isyan etti: Okul otoparkına 12 saat için 80 lira ödedim!

TAKİP ET

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) öğrencisi Yunus Emre Çetin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla isyan etti. Çetin, okul otoparkına 12 saat için 80 lira ödediğini söyledi.

Ekonomik krizin zorladığı kesimlerin başında öğrenciler geliyor. Kitap, kırtasiye, barınma ve ulaşım gibi birçok masrafla boğuşan öğrenciler masraflardan dert yanıyor.

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) öğrencisi Yunus Emre Çetin de Twitter hesabından yaptığı paylaşımla isyan etti. Çetin, okul otoparkına 12 saat için 80 lira ödediğini söyledi. Çetin, "Okul ticarethane değil eğitim müessesidir" dedi.

Çetin'in açıklamaları şöyle: "12 saat kaldığım okul otoparkına 80 türk lirası para ödedim. arkadaşlar ben istanbul teknik üniversitesi öğrencisi olarak bugün otoparka 80 LİRA ÖDEDİM. okul ticarethane değil eğitim müessesidir. okulda geçen dönemden beri gelişen olayları bir fload şeklinde anlatacağım YETER.

Geçtiğimiz aylarda tamamen öğrenci dostu olan SİMMİT kapatıldı ve yerine Gençlik ve Spor Bakanlığının henüz ne işe yaradığını anlamadığım yaklaşık 40 kişinin oturabileceği bir alan yaratıldı ki bu okulda yemek yemek için yemekhaneyi kaçırdığın saatlerde minimum 40 lira üstü harcayacağın sütiş, burgerler, big slice gibi alanlar kaldı.

Yine geçtiğimiz aylarda bütün fakültelerdeki kantinler kapatılıp yerine kimin olduğu hakkında net bir bilgiye sahip olmadığım poros cafeler açıldı. Yandaş olduğu konusunda hiçbir şüphem yok.
Yine geçtiğimiz ay başında herhangi bir hizmet sunmayan otopark hizmeti sağladığını söyleyen şirket el değiştirdi ve rektör yardımcısının sahibi olduğu şirket bu işletmeyi devraldı ki bu da fiyatlara %300 oranında yansıma yaratmış durumda.

Bizler öğrenciyiz. üniversite öğrencilik hayatım boyunca bu döneme kadar haftasonları ve dersimin olmadığı günlerde çalışarak ekonomimi ayakta tutmaya çalıştım ama vize ortalamalarının 2.5/100 olduğu derslerin saygıdeğer hocalarının yüksek egoları ve okulumun uzamasını istemediğimden artık çalışmayıp sadece ders çalışıyorum.

Yemekhane menüsünün yetersizliğinden hepimiz haberdarsınız ve bunun için sadece ‘fazlasını isteyin’ diyip işin içinden çekiliyorsunuz ki bunu herhangi bir yemekhane mensubuna söylediğimizde ‘veremiyoruz’ cevabını alıyoruz.
Birçok öğrenci dönen dolapları ders çalışmak zorunda olduğumuz için göremiyor görse dahi ‘aman benim okulum uzamasın, ses çıkarmayayım’ tarzı korku imparatorluğunun da mensubu olması gerekçesiyle sesini çıkartmadan geçip gidiyor.

Yapılması gereken tek şey okumamıza yardımcı olabilecek çalışmalar yapmak. Tek derdinizin sadece rant olduğunu düşünüyorum. Öğrenci dostu tek bir hareket göremiyorum. sürekli belirli bir kitleye oynanan tiyatrolar ve üstüne bundan gelir elde etmeye çalışan bir okul yönetimi var sadece.

İTÜLÜ ÖĞRENCİLERİN HAYALİ YURTDIŞINDA GARSON OLMAK. Buna sebep olan siz ve sizin gibi düşünen devlet büyüklerimiz. umarım söylediklerim belirli yerlere ulaşır.

i̇tü öğrenci okul otopark ekonomi ücret rektör üniversite