İtalyan basını Türkiye maçını böyle duyurdu: "Türklerin ördüğü duvar aşıldı!"

TAKİP ET

EURO 2020'nin açılış maçında Türkiye, İtalya'ya 3-0 mağlup oldu. Turnuvanın ilk golünü Merih Demiral kendi kalesine attı. İtalyan basını karşılaşmayı "Türklerin ördüğü duvar aşıldı, Merih Demiral şanssızlık yaşadı" ifadeleriyle duyurdu. İşte detaylar...

Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2020) açılış maçında Türkiye, İtalya ile karşılaştı. Roma Olimpiyat Stadı'nda oynanan karşılaşma İtalya'nın 3-0'lık galibiyetiyle sonuçlandı. İtalyan basını, takımlarının haklı bir galibiyet aldığını söylerken, Merih Demiral'ın kendi kalesine attığı golde şanssızlığa vurgu yaptı.

İtalyanlar, Türkiye maçını "Türklerin ördüğü duvar aşıldı, Merih Demiral şanssızlık yaşadı" ifadeleriyle duyurdu. İşte İtalyan basınından Türkiye maçı yorumları;

TUTTOSPORT: "DUVAR AŞILDI!"
İtalyan spor gazetesi Tuttosport, İtalya'nın 3-0'lık galibiyetini "Türklerin ördüğü duvar Berardi’nin çabasında Merih Demiral’ın kendi kalesine attığı gol ile Immobile ve Insigne’nin golleriyle aşıldı" sözleriyle yorumladı.

"İTALYA RÜYA GİBİ BAŞLADI!"
İtalya'nın en önemli spor gazetelerinden olan Corriere Dello Sport ise galibiyeti şu sözlerle değerlendirdi;

"İtalya rüya gibi başladı. Immobile ve Insigne Türkiye’nin üstesinden geldi. Mancini’nin öğrencileri turnuvaya spektaküler bir başlangıç yaptı."

İtalyan basınındaki diğer yorumlar şu şekilde;

SPORT MEDIA SET: "İtalya Türkiye’ye karşı büyülü bir gece yaşadı. Mancini’nin takımı 5 yıldır beklenen turnuvada ilk maçında iyi bir sınav verdiler."

RAI NEWS: "Bu maçın önemli yanlarından bir tanesi de futbol seyircisinin tekrar tribünlere döndüğü EURO2020 karşılaşması olmasıydı. Türk ve İtalyan taraftarlar tribünde takımlarını destekledi.

CORRIERE DELLA SERA: "Gök Maviler turnuvanın ilk maçını domine etti. Ancak karşılaşmada öne geçmeyi ancak Juventuslu oyuncunun kendi kalesine attığı golle sağlayabildi."

CALCIONEWS: "Gök Maviler parıldayarak başladı. İtalya galibiyete giden yolda kilidi ikinci yarıdaki gollerle açtı ve turnuvaya iyi bir başlangıç yaptı."

"DEMİRAL ŞANSSIZLIK YAŞADI"
TUTTOJUVE: "Merih Demiral şanssızlık yaşadı. Bu gol aynı zamanda tarihi bir gol olarak kayıtlara geçti çünkü Avrupa Şampiyonası tarihinde ilk kez bir kendi kalesine gol, turnuvanın açılış golü oldu."
 

italya türkiye euro2020 maç futbol şenol güneş