İstiklal Marşı böyle engellendi

TAKİP ET

Türkiye, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)'nin 100.açılış yıl dönümünde tek yürek oldu, saat 21.00'da balkonlara çıkarak hep birlikte İstiklal Marşı'mızı okudu. Başkent Ankara'dan gelen görüntüler ise tepki çekti. Ankara Mamak'ta İstiklal Marşı'mızın okunması camiden açılan ilahi ile engellendi.

Aykiri.com.tr / ANKARA

Virüs nedeniyle zor günler geçiren Türkiye, TBMM’nin kuruluş yıl dönümünde tek yürek oldu.

Saat 21.00’da evlerinin önüne ve balkonlara çıkan vatandaşlar hep bir ağızdan İstiklal Marşı’nı okudular.

DÜNYADA EŞİ YOK
Cumhuriyet tarihinde ilk kez yaşanan ayrı noktalardan aynı anda İstiklal Marşı'mızın okunması, dünya tarihi açısından da bir ilk. Elde edilen bilgilere göre Türkiye dışında böyle bir hadisenin yaşandığı ülke olmadı.

Sosyal medyanın da gündemine giren İstiklal Marşı'mızın hep bir ağızdan okunması sırasında atılan havai fişekler ve yapılan kutlamalar dikkat çekti.

İstiklal Marşı coşkusu



ANKARA’DA İSTİKLAL MARŞINA MÜDAHALE
Türkiye, tek yürek olmuş İstiklal Marşı’nı okurken Ankara Mamak Kayaş Mahallesi'nde skandal bir olay yaşandı. Aykiri.com.tr'nin ulaştığı görüntülerde İstiklal Marşı'nın hep beraber söylenmeye başlamasıyla Kayaş Eski Caminin minaresinden ilahi yayını başlıyor. Balkonlarına ve pencerelere çıkan vatandaşlar yaşananları dakika dakika kayda alıyorlar. İşte o skandal görüntüler:
 

ankara kayaş istiklal marşı cami saat 21