İstifanın ardından AKP'den Mahir Ünal açıklaması

TAKİP ET

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Grup Başkanvekilliği görevinden istifa eden Mahir Ünal hakkında konuştu. Çelik, "Bu zamana kadar yaptıklarından, katkılarından dolayı çok teşekkür ediyoruz" dedi.

AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal, cumhuriyeti hedef alan sözlerinin kamuoyunda büyük tepki oluşturması sonrası AKP’deki grup başkanvekilliği görevinden istifa etti.

İstifanın ardından AKP Sözcüsü Ömer Çelik'ten de 'teşekkür' açıklaması geldi. Çelik, "Sayın Mahir Ünal’a bu zamana kadar yaptıklarından, katkılarından dolayı çok teşekkür ediyoruz" dedi.

CUMHURİYETLE İLGİLİ SÖZLERİ TEPKİ ÇEKMİŞTİ

Mahir Ünal, 21 Ekim’de Kahramanmaraş Kitap Fuarı’nda bir kültürel etkinlikte yaptığı konuşmada “Tarihteki en sert kültürel devrim Türkiye'de yaşanmıştır. Maalesef bir kültür devrimi olarak Cumhuriyet bizim lügatimizi, alfabemizi, dilimizi, hâsılı bütün düşünmemizi yok etmiştir” ifadelerini kullanmıştı.

YERİNE GELEN İSİM BELLİ OLDU

Mahir Ünal’dan boşalan grup başkanvekilliği görevine Özlem Zengin getirildi. Özlem Zengin, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Uzun yıllardır partimizde birlikte görev yaptığımız 64. Hükümet Kültür ve Turizm Bakanımız Kahramanmaraş Milletvekilimiz Mahir Ünal'a hizmetleri, emekleri için teşekkür ediyorum. AK Parti Grubumuzda hep birlikte Milletimize hizmet yolunda çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Mahir Ünal AKP Cumhuriyet