İstanbullular dikkat! Meteoroloji'den sarı kodlu uyarı

TAKİP ET

Meteoroloji, İstanbul için 'sarı' koduyla kuvvetli yağış uyarısı yaptı. Ayrıca Meteoroloji'nin haftalık takvimlerine göre önümüzdeki haftadan itibaren İstanbul ve çevresinde kar yağışı bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden Marmara'nın doğusu ve Batı Karadeniz için yapıldı. Meteroroloji daha sonra ise İstanbul için uyarısını 'sarı' kodlu yaptı.

Meteoroloji'den yapılan açıklamada, "Halen Marmara'nın doğusu ve Batı Karadeniz'de devam eden yağışların bu akşam saatlerinden sonra etkisini arttırarak Kocaeli, Sakarya, Bursa, Yalova, İstanbul'un kuzey ve doğu ilçeleri, Zonguldak, Bartın, Düzce ve Bolu'da kuvvetli (30-60 kg/m2/12 saat) olacağı tahmin ediliyor. Yağışların bu akşam 1200 metre üzeri, yarın (15.12.2021 Çarşamba) zamanla 800 metre üzeri yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Kuvvetli yağışların oluşturabileceği ulaşımda aksamalar, su baskını, heyelan gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" denildi.

İSTANBUL'A KAR GELİYOR
Ayrıca Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün haftalık hava tahmin raporlarına göre İstanbul'a kar geliyor. Ttahminlere göre ise 20 Aralık pazartesi gününden itibaren İstanbul ve birçok ilde olan kuvvetli yağışların karla karışık olarak görülmesi bekleniyor.

meteoroloji hava hava durumu sarı kod uyarı yağış sağanak yağış kuvvetli yağış meteoroloji uyarı kar kar yağışı hava nasıl yağmur sağanak yağmur