İstanbul'u fırtına vurdu, şoke eden görüntüler! Saat kulesi devrildi, çatılar uçtu

TAKİP ET

İstanbul'da lodosun hızı 130 kilometreye çıktı. Kentte bir çok yerde çatılar uçtu. Çatalca'da bir saat kulesi devrildi. Bağcılar'da site içinde bulunan kafenin çatısı şiddetli lodos nedeniyle tamamen uçtu. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve İBB Sözcüsü Murat Ongun'dan açıklamalar peş peşe geldi. AFAD, şu ana kadar 4 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

İstanbul’da dün başlayan lodos, bugün şiddetini arttırdı. Meteoroloji’nin uyarıları sonrası sabah saatlerinden bu yana etkisini gösteren şiddetli lodos hayatı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. 

Hızı 130 kilometreye kadar çıkan lodos çatıları uçurdu, direkleri devirdi. Çatı uçmaları nedeniyle şu ana kadar 4 kişi hayatını kaybetti.

Bağcılar'da bulunan bir kafenin çatısı şiddetli lodos nedeniyle tamamen sökülerek yan tarafında bulunan 6 aracın üzerine uçtu. Olayda 2 kişide yaralandı. O anlar kameralara yansıdı.

Çatalca Serbest Bölge'de kapı girişindeki saat kulesi lodosun etkisiyle devrildi. Devrilen saat kulesi parçalandı. O anlar saniye saniye kameraya yansıdı.

Şiddetli #Fırtına nedeniyle Boğaz Köprüsü'nden geçemeyen kuryelere 2 metrobüs aracı yardımcı oldu. Kuryeleri iki araç arasına alarak fırtınadan koruyan metrobüs şoförleri alkış topladı.

İBB'DEN PEŞ PEŞE AÇIKLAMALAR
İBB Sözcüsü Murat Ongun, “Vatandaşları bu vakalara karşı dikkatli olmaları için bir kez daha hassasiyetle uyarıyoruz” dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise, “Esenyurt’ta Lodos sebebiyle çatı uçması neticesinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet dilerim. Tüm ekiplerimiz çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi gibi durumlara müdahale etmekte. Vatandaşları bu tür durumlara karşı dikkatli davranmaları konusunda uyarırız” mesajı paylaştı.

KURYELERDEN RİCA: "SİPARİŞ VERMEYİN"
Hızı 130 kilometreye ulaşan şiddetli fırtına sonrasında kuryeler, sosyal medyada çağrı yapmaya başladı. Kuryeler, "ACİL DEĞİLSE SİPARİŞ VERMEYİN" dedi.


4 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ
AFAD, İstanbul'da #fırtına nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 4'e yükseldiğini açıkladı. Yaralıların sayısının ise 19 olduğu ifade edildi.

FIRTINA NE ZAMAN BİTECEK?
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; bugün (Pazartesi) Marmara’nın batısından itibaren görülecek olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, gece saatlerine kadar Marmara bölge genelinde, Salı (30.11.2021) günü sabah saatlerine kadar İç Ege, İç Anadolu’nun kuzeybatısı ile Batı Karadeniz’de kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

fırtına lodos istanbul çatı ekrem imamoğlu murat ongun meteoroloji hava durumu