İstanbul Sultangazi'de maymun çiçeği alarmı: Afgan uyruklu üç kişinin test sonucu belli oldu

TAKİP ET

İstanbul Sultangazi'de ellerindeki yaralar nedeniyle eczaneye giden Afgan uyruklu iki kişi nedeniyle 'maymun çiçeği' alarmı verildi. Maymun çiçeği şüphesiyle ambulansla hastaneye götürülen Afgan uyruklu 3 kişinin test sonucunu Fahrettin Koca açıkladı.

Dünyada birçok ülkeye yayılan ve paniğe neden olan maymun çiçeği virüsü nedeniyle İstanbul Sultangazi'de alarm verildi. Afgan uyruklu 3 kişi, maymun çiçeği şüphesiyle hastaneye götürüldü.

Sultangazi Habibler Mahallesi'nde bulunan bir eczaneye ilaç almak için gelen Afgan uyruklu 2 kişi de kabarcıklar görüldü. İlaç aldıktan sonra eczanede ayrılan 2 kişide 'maymıun çiçeği virüsü olabileceğinden şüphelenen eczacı, yetkililere haber verdi.

Eczane çalışanlarının durumu sağlık ekiplerine ve polise bildirmesi üzerine olay yerine çok sayıda ambulans geldi.

Eczaneden çıkarak ilerleyen 2 kişi ile yanlarındaki arkadaşlarını cadde üzerinde durduran polis ve sağlık ekipleri, 3 kişiyi ambulansla hastaneye götürdü. TEST SONUÇLARI BELLİ OLDU
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, maymun çiçeği şüphesiyle hastaneye götürülenlerin test sonucunu açıkladı. Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada test sonuçlarının negatif çıktığını açıkladı.

Fahrettin Koca şu ifadeleri kullandı:
"İstanbul’da, MAYMUN ÇİÇEĞİ hastası olabileceği şüphesiyle medyada konu edilen 4 KİŞİ için gerekli testler yapılmış, 4’ünün de TEST SONUCU NEGATİF çıkmıştır. Türkiye’de, şu ana dek Maymun Çiçeği tanısı konmuş hasta yoktur. “Ya öyleyse” gibi düşüncelerle kaygıya yol açılmamalıdır."

afganistan maymun çiçeği virüs afgan sultangazi türkiye istanbul