İstanbul Sözleşmesi'nin feshiyle ilgili Danıştay'da iptal davası

TAKİP ET

Türkiye'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararıyla İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmesi mahkemeye taşındı. Danıştay'a dava açıldığını eski Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu duyurdu. Eminağaoğlu, boş dilekçe örneği de paylaştı.

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme kararı mahkemeye taşındı. Danıştay'da dava açıldığını duyuran eski Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, boş dilekçe örneğinide paylaştı.

Eski YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, kişisel Twitter hesabında yaptığı açıklamada İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme kararının Danıştay'a taşındığını açıkladı. 

"Dün bir TV programında yaptığım çağrı üzerine bir müvekkilimin adına İstanbul Sözleşmesi hakkında Danıştay'da dava açılmıştır" ifadesini kullanan Eminağaoğlu, boş dilekçe örneği de paylaştı. 

Eminağaoğlu, "Dava, bir kadın müvekkilim adına açılmıştır. Davalı, Danıştay kararlarından hareketle "Cumhurbaşkanı" değil, "Cumhurbaşkanlığı" olarak gösterilmiştir" ifadelerine de yer verdi.
 

istanbul sözleşmesi danıştay