İstanbul Şişli'de Libya uyruklu şahıs, Libyalı turisti gasp etmeye çalıştı: Serbest bırakıldı

TAKİP ET

İstanbul'un Şişli ilçesinde geçtiğimiz hafta gasp olayı yaşandı. Akşam saatlerinde sokakta yürüyen Libya uyruklu turist, birden önüne çıkan bir başka Libyalı tarafından gasp edilmeye çalışıldı. Cep telefonuyla para isteyen Libyalı şahıs, kaçmaya çalışan kadını elindeki bıçakla kovaladı. Libyalı gaspçı serbest bırakıldı.

Olay, 7 Nisan'da saat 21.30 sıralarında İstanbul Şişli ilçesi İnönü Mahallesi'nde meydana geldi.

Libya uyruklu turist A.B.S. (23) saat 21.30 sıralarında, sokakta yürüyordu. Yanına yine Libya uyruklu olan  A.M.D. geldi. Elindeki bıçakla A.B.S.'den zorla cep telefonunu ve parasını istedi.

Libyalı kadın, çantasını vermemek için kaçmaya başladı. Libyalı gaspçı ise elindeki bıçakla A.B.S.'yi kovalamaya başladı. O anlar mahalledek bir güvenlik kamerasına yansıdı

Polise haber verilmesinin ardından saldırganın yakalanması için alan daraltması yapıldı. Ekipler eşkale uygun bir kişin elindeki bir şeyi çöpe attığı fark etti. Polisler araçtan inince şüpheli kaçmaya başladı. Kaçan kişi kovalamaca sonucunda yakalandı.

Gözaltına alınan şahsın çöpe attığı şeyin ise bıçak olduğu tespit edildi. Gasp teşebbüsünü gerçekleştirdiği anlaşılan şüpheli emniyete götürüldü. İşlemlerin ardından adliyeye sevk edilen A.M.D. çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

 

libya istanbul şişli gasp libyalı yabancı uyruklu