İstanbul Gaziosmanpaşa'da otizmli öğrencilere verilen sınıf tepki çekiyor

TAKİP ET

İstanbul Gaziosmanpaşa'da yeni yapılan Yeni Mahalle İlkokulu'nda otizmli öğrencilere tahsis edilen özel eğitim sınıfı görenleri şoke etti. Bir veli, sınıfın halini paylaşarak tepki gösterdi.

BERAT TEMİZ / AYKIRI

İstanbul'un Gaziosmanpaşa ilçesinde yapımı yeni tamamlanan ve bugün açılan Yeni Mahalle İlkokulu'nda otizmli öğrencilere verilen özel eğitim sınıf tepki çekti.

Otizmli öğrencilerin eğitim gördüğü sınıfı videoya alan bir veli, "Burası yeni sınıfımız. Şu an içerisi çok soğuk ve aşırı kötü bir koku var. Çocukların eğitim alabileceği bir ortam değil. Bodrum kat zaten" diyerek tepki gösterdi.

MÜDÜR: "BAŞKA YER YOK"
Velilerin "Çocuklar burada mı eğitim görecek" diye tepki göstermesinin ardından okul müdürünün "Başka yer yok" dediği belirtildi.

Çok küçük bir pencerenin bulunduğu sınıfta birçok kolilerin yerlerde ve dağınık olduğu, duvarların lekeli olduğu görülüyor.

İşte görüntüler: ÖZEL EĞİTİM SINIFI NEDİR?
Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne göre özel eğitim eğitim sınıfı nedir?

- Okul ve kurumlarda, durumları ayrı bir sınıfta eğitim görmeyi gerektiren özel eğitim ihtiyacı olan öğrenciler için yetersizlik türü, eğitim performansları ve özellikleri göz önünde bulundurularak,özel araç-gereçler ile eğitim materyalleri sağlanarak oluşturulmuş sınıflardır.

istanbul gaziosmanpaşa yeni mahalle ilkokulu öğrenci öğrenciler