İstanbul Gaziosmanpaşa'da çekilen görüntüler gündeme bomba gibi düştü: Onlarcası kamyonet kasasından şehre girdi

TAKİP ET

Türkiye'ye yönelik demografik operasyon hız kesmeden devam ediyor. Çoğunluğu Afganistan ve Pakistan uyruklu onlarca erkek İstanbul Gaziosmanpaşa'ya kadar gelip, şehre böyle dağıldı. Konuyla ilgili İstanbul Valiliği'nden açıklama geldi.

Türkiye'ye yönelik göç hareketleri AB ve ABD'nin dayatması, içerideki odakların teşvikleriyle katlanarak devam ediyor.

Taliban rejimini öne sürerek Türkiye'ye yönelen Afganistan erkeklerine Pakistanlılar da eklenince İstanbul'un değişmekte olan kimyasını iyice tanınmaz hâle getirmişti.

Kaçak geçişlere ilişkin kamuoyundaki tepkilere rağmen önlemlerin yetersiz kalışından dolayı, ortaya çıkan görüntüler tartışma konusu oluyor.

Yeni görüntülerin adresi ise İstanbul Gaziosmanpaşa...

Bir vatandaşın evinin penceresinden çektiği görüntülerde sokak arasında duran kamyonetin kapısı aniden açılıyor. İçerisinden onlarca erkek çıkarken hepsinin yabancı uyruklu olduğu anlaşılıyor.

Yaşananları evlerinin pencerelerine çıkarak tepki gösteren birkaç mahallelinin sesi, yabancı uyrukluların kaçış sesisyle bastırılıyor.

Görüntüleri paylaşan vatandaş, duruma tepki gösterirken şu ifadeleri kullandı:

"İstanbul/Gaziosmanpaşa gece ülkeye getirilen 300’e yakın mülteci ve plaka konumu anında vermemize rağmen hiç gelmemis olan polis yorum sizde..

Arkadaşlar emniyet müdürlüğünden benimle iletişime geçip arama kaydından tekrar plakaya ulaştılar ve konuyla ilgilendiklerini söylediler"

VALİLİK'TEN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili olarak, İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada "Bazı sosyal medya platformlarında yer alan, bir kamyonla İstanbul’a getirilen kaçak göçmenlerin Gaziosmanpaşa ilçemizde sokağa indirildiğine ilişkin görüntü ve paylaşımlarla ilgili olarak güvenlik güçlerimizce yapılan çalışmalarda; kaçak göçmenlerin sevkinde kullanıldığı tespit edilen 45ADU797 plakalı kamyon sahibi G.Ç ve sürücü H.Ç adlı şahıslar yakalanarak gözaltına alınmış, olayda kullanılan kamyona el konulmuştur." denildi.

gaziosmanpaşa kaçak girişler istanbul valiliği istanbul kaçaklar