İstanbul Esenyurt'taki yabancı dildeki tabelalarla ilgili önemli gelişme

TAKİP ET

Sığınmacı ve kaçakların yoğun olarak yaşadığı İstanbul Esenyurt'taki Arapça tabela ve ilanlarla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Dükkanların tabelalarında bulunan Arapça yazılar tek tek kapatıldı. Görüntüleri Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ paylaştı.

İstanbul'da sığınmacı ve kaçakların en yoğun yaşadığı ilçelerden birisi olan Esenyurt'ta Arapça tabela ve ilanların giderek yaygınlaşması tepki çekmişti. Bölgedeki tabelaların tamamı Arapça olmaya başlamış ve Türkçe görmek neredeyse imkansız hale gelmişti.

Esenyurt'taki dükkanların Arapça tabelalarıyla ilgili önemli bir gelişme yaşandı. İlçede bulunan yabancı dildeki tabelaların üzeri tek tek kapatıldı.

O anlar kayda alan bir vatandaş, "Polisler dükkan dükkan geziyor, Arapça tabelaları kaldırtıyor" ifadelerini kullandı.

Görüntüleri sosyal medya hesabından paylaşan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, "3 defa Esenyurt’a gittim. Esenyurt’ta Arapça tabelalar kalkmaya başladı. Zafer Partisi etkisi. Haziran 2023 sonrasında Esenyurt’ta ev kiraları yüzde 50-75 azalacak. Konut fiyatları düşecek. Güvenlik artacak. Çünkü herkes vatanına dönecek. ⁦⁦⁦⁦⁦Korkma! Zafer yakın" diye yazdı.

esenyurt istanbul tabela arapça tabela