İstanbul Esenler'deki tarikat yurdunda çekilen görüntüler gündeme bomba gibi düştü, tutuklanan öğretmen 24 saat geçmeden serbest bırakıldı

TAKİP ET

İstanbul'da bir tarikata ait olduğu belirtilen yurdun güvenlik kamerasına yansıyan görüntüler şoke etti. Bir şahsın 7 çocuğa şiddet uyguladığı görüntüler gündeme bomba gibi düştü. Olayla ilgili sıcak bir gelişme daha yaşanadı, dayakçı öğretmen çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Öğretmenin avukatının karara itirazını değerlendiren mahkeme, tahliye kararı verdi.

İstanbul Esenler'de bir tarikata ait olduğu belirlenen erkek öğrenci yurdunun güvenlik kamerası görüntüleri yayınlandı.

Görüntülerde, yaşı büyük bir yurt görevlisinin (Eğitimci) küçük çocuklara şiddet uyguladığı görüldü.

Bir masa etrafında oturan çocukların başına yumruk ve tokatlarla vurulduğu dikkat çekerken görüntülerin Esenyurt'un Atışalanı semtinde bulunan bir tarikat yurduna ait olduğu ortaya çıktı. 

Küçük çocuklara yumruk ve tokatlarla saldıran öğretmenin yurtta çalıştığı öğrenilirken, şiddete uğrayan çocuklardan birinin kamera görüntülerini elde edip, ailesine göndermesiyle skandal patlak verdi. 

AİLELERDEN BİRİ TEPKİLİ: OĞLUM GECELERİ ÇIĞLIKLARLA KALKIYOR
Konuyla ilgili olarak Show Ana Haber'in ulaştığı bir çocuğun velisi "Benim çocuğum geceleri çığlıklarla uyanıyor" diyerek yurttan şikayetçi olduklarını açıkladı.

REVİRDE KAMERA YOK DİYE ORADA DÖVÜYORLARDI
Velinin anlattıkları ise vahşetin boyutlarını ortaya çıkardı. Yurtta kalan çocuklara uygulanan şiddetin kameralara yansımaması için eğitimcilerin, kameranın bulunmadığı revir bölümüne götürüp çocukları darp ettiği belirtildi.

Kameralara yansıyan şiddet olayının ise Berat kandili gecesinde bir öğrencinin gülmesi üzerine yaşandığı bildirildi.

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA
Görüntülerin sosyal medyada büyük tepki çekmesi üzerine İstanbul Valiliği'nden yazılı bir açıklama geldi. Valilik'ten yapılan açıklamada tarikat yurdu hakkına idari soruşturma başlatıldığı, şiddet uygulayan eğitimcinin de emniyet güçleri tarafından gözaltına alındığı bildirildi:

"Basın yayın organları ve sosyal medya paylaşımlarında yer alan; Esenler İlçemizdeki özel bir erkek öğrenci yurdunda öğrencilere şiddet uygulayan yurt görevlisi, başlatılan adli soruşturma kapsamında gözaltına alınmıştır. İl Milli Eğitim Müdürlüğünce müfettiş görevlendirilerek idari soruşturma başlatılmıştır. Öğrencilerimize yönelik şiddet içeren bu davranış asla kabul edilemez, esefle kınıyoruz."

"4 BİN LİRA ÖDÜYORUM BİZ MEMNUNUZ"
Şiddete uğrayan çocuklardan birinin babası Özcan Y., oğlunun 3 yıldır yurtta kaldığını belirtti. Özcan Y., "Görüntüleri izleyince şok oldum. İnanamadım, buraya geldim. Çocuklarımın burada eğitim alması için buraya 4 bin lira ödüyorum. Bizim çocuklarımız kendi gönül rızasıyla geliyor. Ben de çocuklarım ilim eğitimleri alsınlar diye, gönlümce gönderiyorum. Hocaların da çoğunu tanıyorum. Olanlara şaşırdım. Kimse çocuğunun dövülmesini istemez Çocuklarımın burada eğitim alması için buraya 4 bin lira ödüyorum, biz memnunuz. Evim buraya çok yakın o yüzden burayı tercih ettim, çocuğumdan her dakika haber alıyorum" dedi.

"BÜTÜN KURUMA MAL ETMENİN ANLAMI YOK"
Darp edilen çocuklardan bir diğerinin  babası Fazıl H. ise "Süreci bekleyeceğiz. Bu durumla ilgili mutlaka yasal süreç başlayacaktır. Yetkili öğretmen her kimse onun emniyette ve karakoldaki ifadesinden sonra tutuklanıp tutuklanmayacağını bekleyeceğiz. Burada yurt yönetimi tamamen suçlu bulunursa ve bizim çocuklarımıza da böyle bir şey yapılmışsa çocuğumuzu burada tutmayacağız. Ancak bir kişi bir anlık şiddet ile bunu yaptıysa bunu bütün kuruma mal etmenin anlamı yok" diye konuştu.

SICAK GELİŞME: DAYAKÇI ÖĞRETMEN SERBEST BIRAKILDI
Tarikat yurdundaki görüntülerin sosyal medyada yayınlanmasının ardından sıcak gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Yurt ile ilgili idari soruşturma sürerken, dayakçı öğretmen tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Ancak öğretmenin avukatının tutukluluk kararına itirazını değerlendiren mahkeme, tahliye kararı verdi. Öğretmen, tutuksuz olarak yargılanacak. Bu kararla birlikte, dayakçı eğitmen 24 saat geçmeden cezaevinden tahliye oldu.

"KONUŞMAYA DEVAM ETTİLER"
Tutuklanan dayakçı şahıs, savcılığa verdiği ifadesinde maden mühendisi olduğunu ve dernekte evrak işleri ile uğraştığını söyledi.

İfadesinde şu ifadeleri kullandı:
"Sayısalım iyi olduğu için bazen çocuklara derslerinde yardım ediyordum. Videodaki görüntülerde çocuklar sınavlarına çalışıyorlardı. Bende çocuklara yardımcı olabilmek için etüde girmiştim. Ben çocukları sürekli konuşmamaları yönünde ikaz etmeme rağmen konuşmaya devam ettiler"

"SESSİZLİĞİ SAĞLAMAK İÇİN..."
İfadesinin devamında öğrencilerden birinin kendisine karşı alaycı tavırlarda bulunduğunu belirten A.E, şöyle devam etti:
"Diğer arkadaşlarını da bu şekilde davranarak gürültü yapmaya yönlendirdi. Bir anlık öfke ile sessizliği sağlamak için çocukların kafalarına elimle tokat attım. Yaptığımdan dolayı pişmanım. Bu olaydan önce çocuklara yönelik herhangi bir şiddet eylemim olmamıştır. Bu olaydan sonra dernekten istifa ettim şu an işsizim."

Batuhan Çolak: İntihar eden tıp fakültesi öğrencisi Enes Kara ve geride bıraktıkları

Batuhan Çolak: Tarikat yurdunda kafasına çekiçle vurulan çocuğun anlattıkları

tarikat yurt istanbul şiddet çocuk tarikat yurdu darp