İstanbul Ekonomi Araştırma anketi: Liderlerin başarı puanı belli oldu!

TAKİP ET

İstanbul Ekonomi Araştırma, son anket sonuçlarını paylaştı. 'Bu pazar seçim olsa hangi partiye oy verirdiniz?', 'Liderlerin başarı puanı', 'Ekonomik beklenti' ve 'Koronavirüs endişe seviyesi' başlıklarıyla yapılan araştırmadan çarpıcı sonuçlar çıktı. İşte detaylar...

İstanbul Ekonomi Araştırma, son anket sonuçlarını açıkladı. 'Bu pazar seçim olsa hangi partiye oy verirdiniz?', 'Liderlerin başarı puanı', 'Ekonomik beklenti' ve 'Koronavirüs endişe seviyesi' başlıklarıyla yapılan araştırmadan çıkan sonuçlar dikkat çekti. MHP baraj altında kalırken, başarı puanı yüksek olan siyasiler belli oldu. 

'Bu pazar seçim olsa hangi partiye oy verirdiniz?' sorusuna 25.4 AKP yüzde, 19.7 CHP yüzde, 12.3 İYİ Parti, yüzde 9.1 HDP, yüzde 6.7 MHP cevabı verdi. Yüzde 13.7 'Kararsızım', yüzde 9.4 'Oy kullanmayacağım' şıklarını işaretledi.

Kararsızlar dağıtıldıktan sonra ise, AKP yüzde 32.4, CHP yüzde 23.8, İYİ Parti yüzde 16.3, HDP yüzde 12 olarak hesaplandı. MHP, DEVA, Gelecek ve Saadet partileri ise barajı geçemedi.

LİDERLERİN BAŞARI PUANLARI
"Siyasitçileri 1-10 arası ne kadar başarılı buluyorsunuz?" sorusunda ise dikkat çeken bir sonuç çıktı. Erdoğan'ın başarı puanı 4.8, Akşener'in 4.2, Bahçeli'nin 3.9 oldu. Kılıçdaroğlu ise 3.6 puan aldı.

Katılımcıların yüzde 55'i koronavirüs salgını konusunda çok endişeli olduğunu belirtirken yüzde 30 'Endişeli değilim', yüzde 16 'Ne endişeliyim ne endişesizim' seçeneğini işaretledi.

"Önümüzdeki 1 yıl içerisinde ekonominin nasıl olacağını düşünüyorsunuz?" sorusunda  katılımcıların yarısına yakını (yüzde 47) 'Çok daha kötü' seçeneğini işaretledi. Çok daha iyi olacağını düşünenlerin oranı yüzde 25'te kalırken 'Değişmez' diyenlerin oranı yüzde 28 olarak çıktı.

anket erdoğan akşener kılıçdaroğlu bahçeli başarı puanı istanbul ekonomi araştırma