İstanbul'daki AVM'de alarm paniği: "Herkesin binayı boşaltması istendi"

TAKİP ET

İstanbul'daki AVM'de panik anları! Acil durum çağrısı yapıldı; tüm müşteri ve çalışanlardan binayı boşaltmaları istendi. Konuyla ilgili AVM yönetiminden önemli bir açıklama geldi.

Eyüp'teki Axis alışveriş merkezinde bütün çalışan ve misafirler için acil durum boşaltma çağrısı yapıldı. Binada bulunan bir vatandaş o anları cep telefonu kamerasıyla kaydetti.

Videoda insanların yürüyen merdivenlere panikle koştuğu görüldü.

O anlar sosyal medyada kısa sürede binlerce defa izlendi.

AVM YÖNETİMİNDEN AÇIKLAMA 

2 Şubat 2023 Perşembe günü Axis İstanbul AVM’de herhangi bir yangın hadisesi olmadığı halde yangın alarmı çalışmış ve AVM’miz tedbir amacıyla boşaltılmıştır.

Yapılan tahkikat sonunda AVM’miz ortak alanında bir çocuk misafirimizin yangın alarmına bastığı anlaşılmıştır.

Yangın alarmıyla birlikte müşterilerimizin AVM’yi boşaltması gerektiği yönündeki anons otomatik olarak devreye girmiş ve müşterilerimiz daha önceden acil durum eğitimi almış personelimizin yardımı ve yönlendirmesiyle AVM’yi sorunsuz bir şekilde tahliye edilmiştir.

Axis İstanbul AVM gibi geniş bir alana yayılan bir kompleksin herhangi bir noktasından verilen yangın alarmının aslının olup olmadığı çok kısa bir süre içinde teyit edilmiştir. Kaldı ki her yangın alarmının doğru olduğunu kabul etmek; ziyaretçilerimiz, personelimiz ve mağazalarımızın personeli için hayati önem taşımaktadır. Bu nedenle AVM’mizde son teknoloji yangın alarmı sistemi aktif olarak yer almaktadır.

2 Şubat’ta yaşanan bu olay ve rahatsızlıktan dolayı ziyaretçilerimizden özür dileriz.

istanbul avm haber gündem sondakika eyüp Axis