İstanbul'da Uygur Türk'ü genci bıçaklayıp karakolda TikTok videosu çektiler

TAKİP ET

İstanbul Büyükçekmece'de akıllara durgunluk veren bir olay yaşandı. Site bahçesinde yaşanan tartışma sonrasında 17 yaşındaki Uygur Türk'ü genci bıçaklayan şahıs, karakolda TikTok videosu çekti. Gözaltına alınan 2 şahıs tutuklandı.

İstanbul Büyükçekmece'de 26 Aralık Pazar günü akılalmaz bir olay yaşandı. Bir sitenin bahçesinde çıkan tartışma sonucu 17 yaşındaki Uygur Türk'ü Ensar Halife bıçaklanarak ağır yaralandı. Halife'yi bıçaklayan şahıslar ise karakolda TikTok videosu çekti.

Olay 26 Aralık Pazar günü Büyükçekmece Pınartepe Mahallesi'nde bulunan bir sitede meydana geldi. Misafir olarak siteye gelen 17 yaşındaki Uygur Türk'ü Ensar Halife, sitenin bahçesinde 16 yaşındaki Yusuf Baran D. ve Hüseyin Ulaş H. ile tartıştı.

"Niye baktım" diye çıktığı belirtilen tartışma bıçaklı kavgaya dönüştü. Uygur Türk'ü Ensar Halife, göğsüne aldığı iki bıçak darbesiyle ağır yaralandı.

Hastaneye kaldırılan ve yoğun bakıma alınan Ensar Halife'nin hayati tehlikeyi atlattığı öğrenilirken, polis ekipleri olayla ilgili inceleme başlattı.

"KARAKOLDA" DİYE PAYLAŞTI
Olayın ardından Yusuf Baran D. (16) ve Hüseyin Ulaş H. "Sizce ben adam vurduktan sonra karakolda tiktok çekmiş miyim" yazarak video çekti ve paylaştı. 

Sosyal medyada yayınlanan görüntülerin ardından şahısların yerlerini tespit eden emniyet güçleri, Yusuf Baran D. (16) ve Hüseyin Ulaş H. gözaltına alındı.

Polis, videonun karakol dışında çekildiğini belirtti. İki şüpheli emniyetteki işlemlerinin ardından mahkemeye sevk edildi. Şüpheliler çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

uygur türkü doğu türkistan istanbul büyükçekmece bıçaklama yaralama bıçak karakol