İstanbul'da toplu ulaşıma zam talebi: Yüzde 50'nin altında olmayacak!

TAKİP ET

İstanbul'da meslek örgütleri toplu ulaşıma yüzde 50 ile yüzde 100 arasında zam istedi. İETT Genel Müdürü Alper Bilgili, "UKOME'ye bir öneri gelecek ve bu rakam yüzde 50'nin altında olmayacak" dedi.

İETT Kağıthane Garajı'nda basın toplantısı düzenleyen İETT Genel Müdürü Alper Bilgili, "Toplu ulaşıma zam yapılacak mı?" sorusuna yanıt verdi.

Meslek örgütlerinin yüzde 100 zam talebi olduğundan bahseden İETT Genel Müdürü Alper Bilgili, “Yüzde 50’nin altında olacağını düşünmüyorum" dedi.

Bilgili şu ifadeleri kullandı:
"2 büyük kapsamlı meslek örgütleri ile yapılan toplantıda bütün meslek grupları yüzde 50 ile yüzde 100 arasında değişen oranlarda fiyat artışı talebinde bulundular. Belediye de sektörlerden gelen bu taleplere kayıtsız kalamaz diye düşünüyorum. İlk UKOME'de gündeme bununla ilgili bir öneri gelecektir ve bu rakamın da yüzde 50'nin altında olacağını düşünmüyorum."

“AKAYAKIT YÜZDE 155 ZAMLANDI”
Akaryakıt fiyatlarının 5 yıllık seyrini özetleyen Bilgili, akaryakıt fiyatlarının bir önceki yılın ortalamasına göre yüzde 155 arttığını söyledi. Akaryakıt giderinin kurumun toplam bilançosunda yüzde 50'lik seviyeler ulaştığının altını çizen Bilgili, döviz artışından etkilenen maliyetleri de açıkladı. “Maliyetlerimizin üçte ikisi döviz kurundan doğrudan etkileniyor” diyen Bilgili, giderlerin yüzde 65'inin döviz kuruna bağlı olduğu bilgisi paylaştı.

“MALİYET DAHA DA ARTACAK”
Akaryakıt zamları ve yüksek döviz kurunun enflasyona da yansıması olduğunu kaydeden Bilgili, “Biz de bunu personel maliyetlerimizi yansıtmak durumunda kaldık. Bu doğrultuda asgari ücretin yüzde 50 arttığı bir ortamda bizim personel maliyetlerimizle yüzde 40 artış gösterdi. Bunun önümüzdeki aylarda daha da fazla olacağını düşünebiliriz” dedi.

istanbul ulaşım iett toplu ulaşım yüzde 50 yüzde 100 akaryakıt metrobüs metro otobüs minibüs zam