İstanbul'da tekel bayisini basıp kurşun yağdırdılar... 2 gencin ölümü kameralara böyle yansıdı

TAKİP ET

İstanbul Esenyurt'ta kuş avlar gibi insanları vurdular. Tekel bayisine yapılan baskında 20 ve 22 yaşındaki 2 genç, kameraların önünde böyle öldürüldü. Saldırıya ilişkin 2 kişi gözaltına alındı.

Dün gece saatlerinde İstanbul'un Esenyurt ilçesine bağlı Güzelyurt Mahallesi'nde meydana gelen olayda, kimliği belirsiz kişiler tarafından bir iş yerine silahlı saldırı düzenlendi. Edinilen bilgilere göre, araçla iş yerine gelen saldırganlar, içeride bulunan Batuhan Bayındır, Yunus Emre Erzen ve Yusuf Erzen'e ateş açtılar.

Saldırının ardından saldırganlar kaçmak üzere geldikleri otomobile binerek olay yerinden uzaklaştılar. Mahalle sakinlerinin haber vermesi üzerine polis ve sağlık ekipleri olay yerine sevk edildi.

Yaralılar kanlar içinde yatarken, sağlık ekipleri ilk müdahalelerini olay yerinde yaptıktan sonra yaralıları hastaneye kaldırdılar. Olayda 20 ve 22 yaşındaki Batuhan Bayındır ve Yunus Emre Erzen olay yerinde yaşamlarını yitirdi, Yusuf Erzen ise ağır yaralı olarak hastaneye götürüldü.

Polis ekipleri olayla ilgili çalışmalarını sürdürüyor.

ESENYURT'TAKİ TEKEL BAYİSİ BASKINIYLA İLGİLİ YENİ BİLGİLER 

Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan Gazeteci Batuhan Çolak, olayın üzerinden 2 gün geçmesine rağmen saldırgan gruptan sadece 1 kişinin yakalandığını açıkladı. İşte Çolak'ın o değerlendirmeler:

"Çok travmatik bir olay. Gelenler muhtemelen bir mafya grubunun üyesi. Tekel Bayisini işleten kişi (Vurulan çocuğun babası) ile sorunları var.

Onu arıyorlar. Kasada duran genç üzerinde baskı kurup "Baban buraya gelsin ara" diyorlar. Çocuk da karşı tarafta silah olduğunu düşünmüyor.

Gencin arkadaşları ise olayda hiç yok. Hatta bir tanesi elinde telefonla oynamaya devam ediyor. Gelen şahıslardan biri kasadaki çocuğu sıkıştırıyor muhtemelen fiziki karşılık bekliyor.

Ancak kasasaki gençte silah var ve mermi namluya daha önceden sürülmüş. Belli ki bir tehdit var (Tekel bayisinin geçtiğimiz aylarda basıldığı da belirtiliyor.)

Baskın yapan grubun silahlı olduğunu tahmin etmemiş olacak ki yerden bacaklara doğru ateş ediyor. Ancak tam o sırada baskın yapan gruptaki beyaz gömlekli silahını çekiyor kasada darp edilen genci öldürüyor.

Sonra olayın heyecanı ve "Onlarda da silah olabilir" düşüncesiyle olayla hiçbir alakası olmayan 2 genci adeta cansız bir nesneye ateş eder gibi vuruyor.

Bir tanesi vefat etti, diğeri ağır yaralı. Sonrasında rahat bir şekilde geldikleri gibi gidiyorlar. 20 ve 22 yıllık hayatlar bir anda sonlandırılıyor.

Nereden bakarsanız, nereden yaklaşırsanız yaklaşın trajik bir olay. Bu görüntülerin devletin olmadığı kartellerin sokaklara egemen olduğu Meksika gibi ülkelerden gelmesine alışıktık.

Ancak son yıllarda patlayan bir şiddet dalgası var. Orman kanunları işliyor. Gerçek suçlular bir şekilde dışarıya çıkabiliyor. Rüşvet, delil karartma, tartışmalı mahkeme kararları, indirilen cezalar, serbest bırakılan katiller...

3 GENCİ VURDUKTAN SONRA BUZDOLAPLARINA DA ATEŞ ETMİŞLER

"Olayla ilgili yeni bilgi ve görüntülere ulaştım. Gelenlerin para istediği görüşü hakim, karşı taraftan silah çıkacağını tahmin etmiyorlar. Tekel bayisinin sahibiyle görüşmek istiyorlar. Kasadaki gencin arkadaşlarına 4 kurşun sıkılıyor. Talihsiz gençler ölmeden önce "Ağabey bize neden sıktın" diye arkalarından bağırıyor. Çok acı bir yakarış. O gençlerden biri vefat etti, diğeri ağır yaralı. 3 kişiyi acımasızca vuran şahıs o kadar rahat ki çıkarken de 3 el daha ateş edip, içecek dolaplarının camlarını patlatıp şarjörünü boşaltıyor."

HUSUMETE DAYALI İDDİASI

Çolak, kendisine gelen son bilgiyi de paylaştı: "Konuyla ilgili bir başka iddia daha ulaştı. Teyit edilmemiş bilgidir ama doğru olma ihtimali yüksek: Kasada duran çocuğun ağabeyi tekel bayisine gelenlerden birisini vuruyor bir kaç ay önce, yaralıyor. Şu an cezaevinde... Aileler buluşuyor konuşuyor hatta konu uzamasın diye... Lakin yeşil tişörtlü intikam almak veya daha fazla para talep etmek için geri geliyor.' Olayın üzerinden 2 gün geçmesine rağmen saldırgan gruptan sadece 1 kişi yakalanmış."

1 ŞÜPHELİ YAKALANDI

Polis ekiplerin çalışması sonucu kimlikleri tespit edilen 4 şüpheliden Murat Özer, dün Esenyurt’ta yakalandı. Emniyet'te işlemleri tamamlanan zanlı, adliyeye sevk edildi.

Ekiplerin, diğer şüpheliler  A.Ö, T.Ö ve S.Ö’yü yakalamak için çalışması sürüyor. 

OLAYLA İLGİLİ YENİ AYRINTILAR ORTAYA ÇIKTI

Katillerin, Ağrı, Tutak ve Patnos kökenli ve Sipki aşiretinden olduğu belirlendi. İki taraf arasındaki çatışmanın temel nedeni ise uzun süredir devam eden ticari faaliyetler sırasında oluşan alacak verecek meselesi olduğu ortaya çıktı.

Ağrılı aile, yaşanan bu sürtüşme sonucunda alacakları için icra takibi başlatmak zorunda kaldı. Ancak olayın akabinde işletme sahibinin babası, Whatsapp uygulamasında "Sıkıyorsa gelip kendiniz alın" şeklinde provokatif bir paylaşım yaptı. Bu paylaşımın ardından olay yerine 4 kişi geldi ve silahlı saldırı gerçekleşti.

Beyaz gömlekli ve silahı çeken kişi olarak tespit edilen Tarık Özerbay şu an firari durumda. Olayı başlatan omuz sıkan yeşil tişörtlü kişi ise Samet Özer ise dün gece saatlerinde gözaltına alındı. Saldırganlardan bir diğeri olan siyah tişörtlü şahıs ise katilin oğlu Azat Özerbay'ın olduğu tespit edildi. Samet Özer, olay sırasında ayak bileğinden yaralandı ve hastanede yakalandı. Diğer iki şüpheli olan Tarık Özerbay'ın oğlu ve beyaz tişörtlü Samet Özer gözaltına alındı.

EMNİYETTEN AÇIKLAMA

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), İstanbul’un Esenyurt ilçesinde yaşanan silahlı saldırının faillerinden M.Ö.’nün yakalanarak gözaltına alındığını, 3 firari şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmaların devam ettiğini duyurdu.

EGM, sosyal medya hesabından İstanbul Esenyurt’ta yaşanan silahlı saldırının faillerinden M.Ö.’nün yakalanarak gözaltına alındığını duyurdu. EGM sosyal medya paylaşımında, “İstanbul’un Esenyurt ilçesindeki bir iş yerinde, dün saat 23.30 sıralarında meydana gelen ve ateşli silah kullanılan olayda, maalesef 2 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 1 vatandaşımız yaralanmıştır. Taraflar arasındaki husumet nedeniyle gerçekleştiği değerlendirilen olayın aydınlatılması ve faillerin yakalanması için sürdürülen çalışmalarda şüphelilerden M.Ö. (hakkında 3 adet suç kaydı var) yakalanarak gözaltına alınmıştır. Olaya karışan 3 firari şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmalar devam etmektedir” ifadelerine yer verdi.

BİR KİŞİ DAHA YAKALANDI

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya paylaşımında "Esenyurt ilçesi Güzelyurt Mahallesinde meydana gelen olayın şüphelilerinden biri daha (S.Ö.) yakalandı. İstanbul Emniyet Müdürlüğümüzün yaptığı çalışmalar sonrası olayın şüphelilerinden M.Ö’den sonra S.Ö.’de yakalandı. Diğer 2 şüphelinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor." ifadelerini kullandı.