İstanbul'da şimşekler geceyi aydınlattı

TAKİP ET

İstanbul'da etkili olan gök gürültülü sağanak yağış ile çakan şimşeklerin geceyi gündüze çevirdiği anlar havadan görüntülendi. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmeye göre  2 Mayıs Cumartesi günü Balkanlar üzerinden yeni bir yağışlı sistemin geleceğinin beklendiğini duyurdu.

Yağışların önümüzdeki hafta ortasına kadar etkili olması beklenirken, 6 Mayıs Çarşamba günüden itibaren ise yurt genelinde yeni bir yağış sisteminin  etkisine girileceği belirtildi. Hafta sonuna kadar yağışların  yurt genelinde etkili olacağının tahmin edildiği açıklandı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün son verilerine göre, İstanbul'da sabah saatlerinde Anadolu Yakası'nda, akşam saatlerinden itibaren il genelinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyordu.  Beklenen gök gürültüsü ve sağanak yağışın gelişi havadan görüntülendi. 

Çekilen görüntülerde geceyi gündüz gibi aydınlatan şimşekler saniye saniye kaydedildi.  Alınan tahminlere göre, hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı, Türkiye genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. İstanbul'da hava sıcaklığının 23 derece olması bekleniyor.

Vatandaşlar ise bu hava olayını görüntüleyerek sosyal medya da paylaştılar.
 
 

yağmur yağmurluk istanbul fırtına sel şimsek gök gürültüsü