İstanbul'da seçim kurullarında usulsüzlük tespit edildi, İYİ Parti itiraz etti

TAKİP ET

2023 seçimleri için kritik öneme sahip olan seçim kurulların belirlenmesine başlandı. İstanbul'da Çatalca ve Şişli seçim kurullarında usulsüzlük yapıldığı ortaya çıktı. Söz konusu usulsüz atamalar İYİ Parti'nin itirazı sonucu iptal edildi.

Türkiye genelinde tüm il ve ilçelerin seçim kurullarının görev süresinin dolması nedeniyle yeni üyelerin seçilmesine başlandı. İstanbul Çatalca ve Şişli'de gerçekleştirilen seçimlerde ise usulsüzlük tespit edildi.

TamgaTürk'ün haberine göre Çatalca'da ilçe seçim kurulu için kuraya girecek memurların kıdemleri partilerin seçim kurulu temsilcilerine gösterilmedi. İYİ Parti'nin temsilcileri Avukat Emir Abbas Gürbüz ve Alper İnanç, memurların kıdemlerinin gösterilmemesi üzerine Çatalca İlçe Seçim Kurulu'na itiraz etti.  Ancak bu itiraz reddedildi.  Bunun üzerine Gürbüz ve İnanç, İl Seçim Kurulu'na dilekçe verdi. İl Seçim Kurulu Çatalca'daki usulsüzlüğü iptal etti.

İkinci bir usulsüzlük de Şişli'de oldu. İlçe Seçim Kurulu'na seçilen bir memurun Cumhurbaşkanlığı kadrosundan olduğu ve İYİ Parti ile Meral Akşener aleyhinde paylaşımlarının olduğu tespit edildi. Buna da itiraz edildi. 

Avukat Emir Gürbüz, "İstanbul çapında memurların usulüne uygun atanıp atanmadığı konusunda hassas çalışmalarımız devam ediyor. Şunu hatırlatmakta fayda var 2019 Yerel Seçimlerindeki iptal gerekçeleri arasında İlçe Seçim Kurullarındaki memurların gerekli yeterliliği sağlamadığı da bulunuyordu. O yüzden seçimi iptal ettiler. Kendi belirledikleri sandık görevlilerini usulüne uygun atamadılar ondan sonra 2019'da bunu iptal bahanesi yaptılar. O yüzden bu işi daha sıkı tutuyoruz artık" dedi.


 

istanbul iyi parti çatalca şişli seçim seçim kurulu