İstanbul'da sağanak yağış hayatı felç etti: Sürücüler zor anlar yaşadı, Kapalıçarşı'yı su bastı

TAKİP ET

İstanbul'da sabah saatlerinde başlayan sağanak yağış hayatı felç etti. Birçok ilçede gök gürültülü sağanak yağış etkili olurken kent genelinde gün geceye döndü. Üsküdar'da bir otobüsü ve Kapalıçarşı'yı su bastı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün İstanbul ve Ankara'nın da aralarında bulunduğu 17 il için sağanak yağış uyarılarının ardından İstanbul'da beklenen kuvvetli yağış sabah saatlerinde etkisini gösterdi.

Sarıyer, Kadıköy, Üsküdar, Ümraniye ve Ataşehir'de etkili olan yağmur hayatı felç etti. Yağış nedeniyle D-100 Karayolu ve TEM Otoyolu'nda yoğunluk yaşanırken, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ile Fatih Sultan Mehmet Köprüsü Avrupa'ya geçişlerde uzun kuyruklar oluştu.

OTOBÜSÜ SU BASTI

Etkili olan sağanak yağış nedeniyle Üsküdar ilçesinde bir otobüsü su bastı. O anlar otobüsteki yolcu tarafından kaydedildi.

ÇARŞIYI SU BASTI

Fatih'te bulunan tarihi Kapalıçarşı'da gider taştı. Giderlerin taşması sonucu çarşıyı su bastı. Ayrıca, Kapalıçarşı etrafında bulunan sokaklar ve Eminönü Beyazıt'ta bulunan çevre sokakları da su bastı.

AKOM'DAN UYARI: ETKİSİNİ ARTIRACAK

Öte yandan Afet Koordinasyon Merkezinin (AKOM) Twitter hesabından yapılan duyuruda, sağanağın sabah saatlerinde Sarıyer ve Beykoz ilçelerinde etkili olduğu belirtilerek, "Yağmurun ilerleyen saatlerde etkisini artıracağı, öğle saatlerine kadar gök gürültüsü ve şimşek ile beraber yer yer yoğun sağanak geçişlerinin yaşanacağı tahmin ediliyor. Önümüzdeki saatlerde Anadolu yakasında yoğun yağış geçişleri yaşanması beklenmektedir." ifadelerine yer verildi.

SARI KODLU UYARI VERİLMİŞTİ

Meteoroloji dün de 17 il için sarı kodlu uyarı yapmıştı. Bu iller arasında Ankara, Balıkesir, Bilecik, Bolu, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Eskişehir, İstanbul, Kastamonu, Kocaeli, Sakarya, Zonguldak, Bartın, Yalova, Karabük ve Düzce bulunuyordu.

 

İstanbul sağanak yağmur sağanak yağış yağmur Kapalı Çarşı