İstanbul'da resmi plakalı polis arabasını süren Suriyelinin videosu ortaya çıktı

TAKİP ET

İstanbul'da sığınmacı statüsünde yaşayan Suriyelinin, resmi plakalı polis arabasını sürdüğü video ortaya çıktı. Suriyelinin o anları TikTok'ta paylaştığı görüldü.

Sığınmacı sorunu ve göç hareketleri gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. Siyasette de tartışmalar sürerken çarpıcı görüntüler geldi.

TikTok'ta 110 binden fazla takipçisi bulunan ve İstanbul'da yaşadığı görülen bir Suriyeli sığınmacının resmi polis aracını kullandığı görüntüler ortaya çıktı. 

"syria0333" adıyla paylaşım yapan Suriyeli şahsın, İstanbul'da resmi plakalı polis arabasını sürdüğü görülüyor.

O anları TikTok'ta paylaşan şahsın videosu 40 binden fazla kişi tarafından izlenirken, polis plakasının gizlendiği görüldü.

İşte o video:

YAKALANDI
İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Aykırı'nın gündeme getirdiği olayın ardından harekete geçti. Polis arabasında video paylaşan 25 yaşındaki Suriyeli B.H., Sakarya Mahallesi'ndeki evinde gözaltına alındı.

Suriyeli B.H.'nin videoyu 8 ay öncesine kadar çalıştığı Zeytinburnu'ndaki oto tamircisinde, bakım için bırakılan polis aracında çektiği belirtildi.

"Özel işaret ve kıyafetleri usulsüz kullanma" başlıklı 264. maddesi gereği hakkında işlem yapılan Suriyeli B.H'nin sınır dışı işlemlerinin başlatıldığı bildirildi.


KIŞLADA GÖRÜNTÜLER ÇIKMIŞTI!
Daha önce de bir Suriyeli bir sığınmacının askeri kışlada çektiği görüntüler ortaya çıkmıştı. Görüntülerde, askerlik yaptığı görülen şahsın kışla içerisinden, nöbet ve içtima anlarından yüzlerce video paylaştığı görülmüştü.

Aykırı tarafından haberleştirilen konu sonrası videolar silinse de Milli Savunma Bakanlığı'ndan herhangi bir açıklama gelmemişti.

SURİYELİLER POLİS OLABİLİYOR MU!
Sosyal medyada geçtiğimiz günlerde Suriyelilerin polis olduklarına ilişkin ortaya bazı iddialar atılsa da bilgilerin gerçeği yansıtmadığı ortaya çıkmıştı.

Batuhan Çolak, konuyla ilgili olarak sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Ankara'da bir Polis Merkezi’ne Suriyeli komiser yardımcısı atandığı iddiaları doğru değil. Durum şöyle, 1970'lerde Türkiye'ye yerleşen Ürdünlü bir aile sonradan vatandaşlık alıyor, çocukları burada doğup büyüyor. Yaklaşık 50 yıldır Türkiye'de yaşayan bir aile." ifadelerini kullanmıştı.

tiktok istanbul polis arabası polis otosu suriyeli