İstanbul'da metrodaki bıçaklı saldırgan 7 ay sonra tahliye edildi

TAKİP ET

İstanbul Kadıköy'de, metroda elinde bıçakla tartıştığı kadına tehditler savuran, 23 adet suç kaydı bulunan ve hakkında 18 yıl 3 aya kadar hapis istemiyle dava açılan Emrah Yılmaz, 7 ay sonra tahliye oldu.

İstanbul Kadıköy'deki bıçaklı metro saldırganı hakkında yeni bir gelişme yaşandı.

24 Kasım 2021'de Kadıköy-Tavşantepe seferini gerçekleştiren metroda tartıştığı kadın ve annesine bıçak çekerek, hakaret ve tehdit ettiği gerekçesiyle 5 suçtan toplamda 18 yıl 3 aya kadar hapis cezası istenen tutuklu sanık Emrah Yılmaz, 7 ay sonra tahliye edildi.

Mahkemeye görüntülü katılan ve savunma yapan sanık Emrah Yılmaz şu ifadeleri kullandı:

“Olayla hiç alakası olmayan müşteki olaya dahil olmuş, toplumu galeyana getirmiş, insanları benim üzerime saldırtmıştır. Ben bu insanlardan darbe aldım. Ayrıca müşteki de bana tekme atmıştır. Kamera kayıtlarına yansımadığı için ben suçlu duruma düştüm. Benim elimde o gün bıçak olmasaydı, tekme atsaydım, attığım tekmeyi de silah sayacaklardı. Ancak müştekinin fiziki müdahalesi hiçbir şekilde yargılamaya konu olmamıştır. Beni darp edenler ve video kaydına alanlar dışarıda geziyor. Ben tutukluyum, bu adil bir durum değildir."

Tüm delillerin toplandığını ve tutuklama tedbirinin bir faydası olmadığını söyleyen sanık avukatı, müvekkilinin tahliyesini talep etti.

Mahkeme, sanığın tutuklulukta geçirdiği süre, delillerin çoğunun toplanmış olmasını gerekçe göstererek, sanık Emrah Yılmaz'ın tahliyesine karar verdi. Duruşma ertelendi. Öte yandan sanık hakkında yurt dışına çıkmamak ve haftanın 2 günü en yakın ilçe emniyet müdürlüğüne giderek imza atmak şeklinde adli kontrol hükümleri uygulanmasına karar verildi.

istanbul metro kadıköy bıçak bıçaklı saldırgan tahliye