İstanbul'da "Kiramıza yardım eder misiniz" diyerek sokaklara çıkan yaşlı çiftin görüntüsü sosyal medyanın gündemine oturdu

TAKİP ET

İstanbul'da kar yağışı ve soğuk havaya rağmen sokağa çıkarak "Kiramıza yardım eder misiniz" diyerek ağlayan yaşlı çiftin görüntüleri sosyal medyanın gündemine oturdu. Görüntülerle ilgili ortaya atılan iddialar ise olaya yeni bir boyut kazandırdı. Yaşlı adamın bu işi meslek haline getirip İstanbul'un çeşitli semtlerinde benzer yöntemlerle para topladığı iddia ediliyor. İşte tüm detaylar...

AYKIRI / İSTANBUL

İstanbul Erenköy Mahallesi'nde çekilen bir görüntü sosyal medyanın gündemine oturdu. 30 saniyelik videoda yaşlı bir çiftin ağlayarak "Kiramızı ödüyemiyoruz, yardım edin" diyerek ağladıkları duyuluyor.

O anları videoya çeken bir vatandaş konuyu sosyal medyaya taşıyınca kısa süre içinde video yüzbinlerce kez izlendi.

Yaşlı çifte yardım edilmesi ve bulunması için çağrılar yapılırken şu ana kadar çifte ulaşılamadı.

Ancak konuyla ilgili ortaya çarpıcı iddialar da atıldı.

"HER SENE AYNI ŞEYİ YAPAR, YER DEĞİŞTİRMİŞ"
Görüntülerin kısa sürede sosyal medyanın gündemine oturmasıyla yaşlı çiftin kimliği merak konusu oldu. Görüntülerdeki yaşlı adamla ilgili Twitter ve Ekşi Sözlük'te ortaya atılan iddialar ise dikkat çekti.

İddialarda yaşlı şahsın bu işi meslek haline getirerek İstanbul'un çeşitli semtlerinde bu şekilde yardım istediği ileri sürüldü.

Yapılan paylaşımlarda bazı kişilerin yaşlı kişinin sesinden çok etkilendikleri için defalarca yardım ettikleri ancak bunu meslek haline getirdiğini gördükten sonra yardımı bıraktıkları belirtildi.

KADIKÖY BELEDİYESİ'NE BAĞLI EKİPLER, YAŞLI ÇİFTİ ARIYOR
Görüntülerin sosyal medyada yankı bulmasının ardından, yaşlı çiftin bulunması için Kadıköy Belediyesi'ne bağlı ekiplerin arama çalışmasına başladığı belirtildi.

İşte görüntülerle ilgili yapılan çarpıcı yorumlar:

Ekşi Sözlük'teki iddialar: 
işyerimiz şerifali'de. tahminen her iki ayda bir bu yaşlı amca sokağımızdan geçer.
"yardım eder misiniz? yiyecek alır mısınız?" diye aynı ses tonuyla seslenerek geziyordu. sesi ve tonlaması insanı gerçekten etkiliyor.
yanındaki hanımefendiyi ilk kez videoda gördüm.


nkageg: sırf size mesaj atmak için üye oldum.bu bağıran amcayı ben tanıyorum. ataşehir atatürk mahallesine düzenli aralıklarla gelir. (sık gelmez senede 1 kere) ses tonunu kullanarak tüm sokağın ilgisini çeker ve camlara dökülür insanlar. pandeminin başında da pirinç bir parça peynir diye bağırıyordu. tüm herkes yardım yağdırır. artık bu işi meslek haline dönüştürdüğü anlaşıldı ve kimse bir şey vermedi. geçen gün komşumun sokağında gördüm. yine aynı taktik. oscarlık bir performansla hepimizin duygularını suistimal etmiş birisi ne yazık ki. lütfen insanları bilgilendirin. bulalım yardım edelim diyen çok kişi gördüm twitterda

Twitter'daki iddialar:

Kadıköyde esnafız yıllardır bu amcayı görüyorum feneryolu tütüncü mehmet acayip bir güzergahı var. Niyetini bilmiyorum ama eski dükkan mazharbeydeydi orda ve göztepede görürdüm şimdi feneryolundayız orayada geliyor ee bengi sokakda yakın sayılmaz dediğim yerlere bende zamanında bağırırken videoya çekmiştim tahmin ediyorum sadece bizim sokaktan 200-300 topluyordur



 

erenköy yaşlı çift kadıköy yaşlı çift kirama yardım eder misiniz dilenen yaşlı çift