İstanbul'da "Kadınlar camide namaz kılamaz" kavgası!

TAKİP ET

İstanbul Üsküdar Mihrimah Sultan Camii'nde, bir erkek cami avlusunda bulunan kadınlara yönelik, 'Kadınlar camide namaz kılmaz. Buraya fitne çıkarmaya gelmişsiniz. Kadın namazını evinde kılar' şeklinde söylemlerde bulundu. Olayın ardından kendisine tepki gösteren bir kadın ile de münakaşaya girdi. 

Üsküdar Mihrimah Sultan Camii’nde akıl almaz bir olay yaşandı. Namazını kıldıktan sonra avluya çıkan bir erkek, “Kadınlar camide namaz kılmaz, peygamberin hadisi var” diyerek camide bulunan kadınlara müdahale etmeye çalıştı. Adamın bu söylemlerinden sonra orada bulunan genç bir kadın, “ Dini buna alet edemezsiniz, camiler herkes için var” diyerek tepki gösterdi. 

Yaşananların kayıt altına alınıp sosyal medyada paylaşıldı ve birçok tepki topladı. 

Olayın büyümesinin ardından, "ermanebru0" isimli Twitter kullanıcısı, olayı yaşayan kişinin kendisi olduğunu söyleyerek açıklamalarda bulundu. 

"KADINLAR NAMAZINI EVDE KILSIN"
Yaşadıklarını anlatan Ebru Erman, “Öğle namazımı kılmak için Mihrimah Camii’ne girdim. O sırada caminin önünde bir eylem vardı, ben de herkes gibi 1-2 dakika eylemi izledim. Sonrasında polis müdahale etti ve olay dağıldı. Ben de namazımı kılıp camiden çıkarken bir adam,  kadınlar camiye girmesin, giremez, peygamber hadisinde söylüyor şeklinde bağırmaya başladı ” ifadelerini kullandı. 

Adama, “Ben Marmara İlahiyat mezunuyum. Hadisleri sizden daha iyi biliyorum” şeklinde cevap veren Ebru Erman, bu sefer de adamın “Sen istersen 1500 tane ilahiyat bitir, sen havasın” şeklinde hakaretlerine maruz kaldı.

Daha sonra camiye geri dönerek adama kendini sakince ifade etmeye ve  İslam sosyolojisini anlatma çalıştığını söyleyen Erman, buna rağmen adamın tavrının değişmediğini dile getirdi.

Yaşadığı hadiseyi aktaran Ebru Erman son olarak şu sözleri kullandı;
“Ben çok üzülmedim. Ne yazık ki bunlar toplumun gerçekleri. Realist bakıp ne yapmamız gerektiği üzerine konuşmalıyız”

İşte o görüntüler:
 

istanbul kadın cami namaz ilahiyat üsküdar