İstanbul'da K-Pop hayranı 3 kız, Kore'ye gitmek için evden kaçtı!

TAKİP ET

İstanbul'da dün gece kaybolan 2'si kardeş 3 kız çocuğu birkaç saat sonra Arnavutköy Çocuk Büro Amirliğince bir parkta bulundu. Kız çocukları, Güney Kore'den tüm dünyaya yayılan 'K-POP' hayranı olduklarını ve bu yüzden Kore'ye gitmek istedikleri için evden kaçtıklarını ifade etti. 

Hadımköy'de evden piknik yapacaklarını söyleyerek evden çıkan 3 kız çocuğu E.T.Y (15), E.Y. (13) ve N.M (11) dün akşam saatlerinde kayıplara karıştı. Ailelerine korku dolu anlar yaşatan kız çocukları, saatler süren aramanın ardından bir parkta bulundu.

Kızları bulmak için özel ekip kuran emniyet görevlileri, kız çocuklarını Avcılar ile Küçükçekmece arasında bulunan bir parkta buldu. Kız çocuklarının Arnavutköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Çocuk Büro Amirliğinde verdiği ifadeye göre, Güney Kore’de hit haline gelen K-POP akımından etkilendiği öğrenildi. 

Ailelerine korku dolu anlar yaşatan 3 kız çocuğu, K-POP hayranı olduklarını ve Güney Koreli müzik gruplarını sevdiklerini dile getirdi. 

Hayranı oldukları Güney Kore’ye gitmek için evden kaçan 11 yaşındaki N.M.'nin babası Özay M., kızların bulunmasından sonra "Çok sevinçliyiz. Diyecek bir şey bulamıyorum. Hislerimi bilmiyorum. Sadece sarılmak istiyorum” dedi. 

K-POP NEDİR?
Genellikle 3-5-7-13 kişili erkek veya kadın gruplarından oluşan K-POP; pop, rock, hip hop, R&B ve elektronik müziği birleştiren bir tür olarak Güney Kore’de ortaya çıktı. K-pop, sadece bir müzik türü değil aynı zamanda bir alt kültür olarak da ifade edilebilir. K-POP, genel olarak ergenlik çağında olan çocuklara hitap ediyor.

kore k-pop istanbul güney kore