İstanbul'da emlakçılar kiralık balkon için 2500 lira istedi

TAKİP ET

İstanbul'da artan kira fiyatlarını fırsata çeviren ev sahipleri ve emlakçılar "Yok artık" denecek ilanlar vermeye devam ediyor. Maltepe'de bir evin balkonunu kapatarak oda görünümü veren fırsatçılar, mutfağı ve ısıtması olmayan alan için 2 bin 500 lira kira talep etti. 

Üniversitelerin açılması ve sığınmacıların da ev arayışına girmesi nedeniyle hızla artan kiralık konut fiyatları beraberinde fırsatçıları doğrudu. Şehirde, bir ailenin yaşayabileceği konut fiyatları asgari ücretin iki katına ulaşırken, Sahibinden.com üzerindeki ilan ise görenleri hayrete düşürdü. 

İstanbul Maltepe ilçesinin Cevizli Mahallesi'nde bir evin balkonu kapatılarak oda izlenimi verildi. Odaya dönüştürülen balkonun mutfak ve ısıtması bulunmazken, balkonun içerisinde ise bir yatak, çalışma masası ve gardrop bulunuyor. İlanda ayrıca kiracının kullanımı için bir banyo ve tuvaletin yer aldığı belirtiliyor. 

TEPKİLER ÜZERİNE KALDIRILDI
Ekşi Sözlük'te paylaşılması ile gündem olan ve büyük tepki çeken kiralık balkon, ilanın sahibi Arter Gayrimenkul tarafından kısa sürede siteden kaldırıldı.

istanbul kiralık emlakçı emlak kiralık ev balkon kira