İstanbul'da emlak fiyatlarının artışı parodilere de yansıdı: "Esenyurt'ta bir emlakçı"

TAKİP ET

İstanbul'da kontrolden çıkan emlak ve kira fiyatları sonrasında ortaya trajikomik olaylar da çıkıyor. Bir sosyal medya kullanıcısının "Esenyurt'ta sıradan bir emlakçı" diyerek çektiği video sosyal medyanın en çok izlenenleri arasına girdi. Parodide müşterisine mahzene benzer bir evi pazarlarken, dolaptan adam çıkıyor.

Ekonomik krizle birlikte katlanarak artan kira ve ev fiyatları özellikle büyükşehirlerde daha da olumsuz bir tablo ortaya çıkarıyor. Sabit maaşlı vatandaşlar büyükşehirlerden uzaklaşmaya başlarken, bütçesi kiralara yetmeyen vatandaşların karşılaştıkları ilanlar insanı hayattan soğutuyor.

Sosyal medyada sıkça rastlanılan izbe, mahzene benzeyen insan yaşamına uygun olmayan yapılar, "Merkeze çok yakın, markete koşarak gidilebilir" tarzında ifadelerle ilana veriliyor. 

BÖYLE Tİ'YE ALDI

TikTok'ta yaklaşık 150 bin takipçisi olan ve komik videolar hazırlayan Doğan Kesers, son videosunda İstanbul'daki emlak piyasasını konu edindi.

"Esenyurt'ta sıradan bir emlakçı" başlığıyla yayınlana video kısa sürede on binlerce kez paylaşılırken, binlerce beğeni aldı.

"MAHZEN MAHZEN" 

Penceresi olmayan, tavan arası bir yerde çekilen videoda, emlakçının müşteriye "Mahzen mahzen" diyerek evi tanıtması ve övdüğü dolaplardan bir anda adam çıkması izleyenleri güldürüyor.

kira fiyatları istanbul kira fiyatları esenyurt emlakçısı fatih esenyurt