İstanbul'da bir sitede 105 ev kaçaklara verildi: "Bir tane Türk bulamazsınız"

TAKİP ET

İstanbul Esenyurt'ta 605 daireli site adeta sığınmacı kampına çevrildi. Site yöneticilerinin, daireleri kaçak göçmenlere fahiş fiyatlarla kiraladığı ortaya çıktı. 105 daireye yapılan baskında 101 kaçak yakalandı. Daireleri kiralayan 7 şüpheli gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü görevlileri, kent genelinde konut ve iş yerlerini, kaçak durumda bulunan yabancı uyruklu kişilere kiralayan veya bu kişileri ikametlerinde barındıran ev sahiplerine yönelik çalışmalar düzenledi.

SİTE KAÇAKLARA TAHSİS EDİLMİŞ

HaberGlobal'in özel haberine göre Esenyurt’ta bulunan bir sitede kaçakların barındırıldığı 105 farklı ev tespit edildi. 22 Aralık’ta belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi. Şok evleri olarak adlandırılan evlerde barındırılan farklı uyruklarda 101 kaçak yakalandı. İfadeleri alınan kaçaklar haklarında gerekli yasal işlemlerin yapılabilmesi için geri gönderme merkezine teslim edildi.

SİTE YÖNETİMİNİN KİRAYA VERDİĞİNİ SÖYLEDİLER

Kaçakların, alınan ifadelerinde kendilerine evleri kiralayan kişilerin site yöneticisi olduklarını söyledi. Bunun üzerine, kaçakların barınmalarını sağlayarak bu yolla haksız kazanç elde ettikleri tespit edilen Ş.K., R.K., F.E., F.T., M.G., M.İ. ve T.E.D. isimli 7 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

259 BİN 974 TL İDARİ PARA CEZASI

Operasyon kapsamında şok evlerinde yapılan aramalarda ise çok sayıda kira sözleşmesi ele geçirildi. Yakalanan 7 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldığı belirtilirken, her bir kaçak göçmen için 2 bin 574 TL olmak üzere, toplam 259 bin 974 TL idari para cezası uygulandığı bildirildi.

SERBEST KALDI

Şahsın yapılan sorgulamasında; göçmen kaçakçılığı ile bağlantısı olmadığı, adrese 1 gün önce taşındığı, ayrıca “Kasten Yaralama, Tehdit, Hakaret, 6136 SKM gibi suçlardan çok sayıda kaydının olduğu tespit edildiği açıklandı. Şüpheli hakkında “6136 SKM” suçundan adli işlem başlatıldığı, sevk edildiği adli makamlarca adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı öğrenildi.

İstanbul kaçak site