İstanbul'da AKP tarafından 2013 yılında alınan İETT otobüslerinin parası bile ödenmemiş!

TAKİP ET

İstanbul'da gündem İETT'ye ait otobüsler olmaya devam ediyor. Sürekli yeni iddiaların ortaya atılması üzerine açıklama yapan İETT Genel Müdür Yardımcısı İrfan Demet, "2013'te alınan otobüslerin bazı taksitleri dahi ödenmemiş' dedi.

Birgün'den İsmail Arı'ya açıklamalarda bulunan İETT Genel Müdür Yardımcısı Demet,  “Otobüs filomuzu dış kredi onayı verilmediği için yenileyemiyoruz." dedi.  Eski dönemden kalan borcu da açıklayan Demet'in konuya ilişkin açıklamaları şu şekilde: 

ESKİ YÖNETİMDEN KALAN BORCU AÇIKLADI
AKP yönetiminden kendilerine kalan borcu da açıklayan İETT Genel Müdür Yardımcısı İrfan Demet, "Keşke imkânımız olsa da her yıl bin araç alsak. Ama İETT’ye önceki dönemlerden toplam 140 milyon avro borç bırakılmış. Biz hem o borçları ödemeye çalışıyoruz hem de nasıl yeni otobüs alabileceğimizi düşünüyoruz.” dedi. 

Bazı firmaların önceki dönemlerden kalan alacakları nedeniyle kendilerine ihtar çektiğini söyleyen Demet, “2013 yılında taksitle yeni otobüsler alınmış ama 2017 yılındaki taksitleri dahi ödenmemiş" ifadelerini kullandı. 

"OTOBÜSLER ÇOK YAŞLI"
Demet, İETT’ye ait otobüslerin yaş ortalamasının çok fazla olduğunu ve filonun yenilenmesi gerektiğini vurguladı: “Her yıl yaşlanan bir filomuz var. 2017’de filo yaş ortalaması 5 iken 2019 yılı seçim döneminde bu 7’ye yükseldi. Şimdi otobüs filomuzun yaş ortalaması 9, metrobüs filomuzun yaş ortalaması ise 10.”

istanbul iett akp otobüs metrobüs ibb ekrem imamoğlu