İstanbul Aydın Üniversitesi'ndeki görüntüler sosyal medyanın gündemine oturdu!

TAKİP ET

Irak'ta 5 şehit verilmesinin ardından bugün birçok üniversite müzikli etkinlikleri iptal etme kararı aldı. İstanbul'da bulunan Aydın Üniversitesi'nde ise yabancı uyruklu öğrenciler için saatlerce süren eğlence düzenlendi, Arap ülkelerinin bayrakları açıldı.

Irak'ın kuzeyinde verdiğimiz aynı zamanda yakın arkadaş olan 5 şehidimizle ilgili birçok üniversite önemli kararlar aldı. Müzikli etkinliklerini ve festivallerini iptal edildi.

İstanbul Aydın Üniversitesi'nde ise tartışmalı görüntüler ortaya çıktı. 

FESTİVALİ İPTAL ETMEDİLER
Traditional Cultural Day adı altında düzenlenen festival, gelen şehit haberlerine rağmen iptal edilmedi. Müzik yayınları ise yüzlerce metre uzaktaki evlerden duyulacak kadar son ses yapılmaya devam etti.

ARAP ÜLKELERİNİN BAYRAKLARI AÇILDI
Festival kapsamında gün boyu Arapça müziklerin açıldığı okulda, sık sık Arap ülkelerine ait bayrakların açıldı.

ŞEHİTLERİMİZE SAYGISIZLIK!
Aykiri.com.tr Genel Yayın Yönetmeni Batuhan Çolak, yaşananlara sosyal medya hesabından tepki gösterdi.

Bahçeşehir Üniversitesi'nde Irak'ta şehit düşen askerlerimizle ilgili de paylaşım yapan Çolak, "Bayrağı açılan Irak'ta bugün 5 şehit verdik." ifadelerini kullandı.

Paylaşımların altına yüzlerce yorum geldi. Aydın ve Bahçeşehir Üniversiteleri'ndeki kutlamaların iptal edilmemesi ve bayrak açılması konuları sert bir dille eleştirildi.

ÜNİVERSİTE RESMİ HESABINDAN ŞEHİTLER İÇİN MESAJ YAYINLAMIŞTI
Aydın Üniversitesi, resmi Twitter hesabından, şehitlerimizle ilgili baş sağlığı yayınlamıştı. 

Mesajın üzerinden 24 saat bile geçmeden festival düzenlenmesi dikkat çekti. Resmi sayfada festivalle ilgili herhangi bir paylaşım yapılmadı.



 

 

bahçeşehir üniversitesi aydın üniversitesi aydın üniversitesi arapça