İşsizlik ödeneği banka hesabına yatacak

TAKİP ET

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, yaptığı açıklamada koronavirüsle mücadele tedbirleri kapsamında mayıs ayı işsizlik ödeneğinin banka hesaplarına yatırılacağını söyledi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk, yaptığı yazılı açıklamada, koronavirüsle mücadele sürecinde vatandaşların evlerinden çıkmamaları ve kalabalık ortamlara girmemeleri için aldıkları önlemleri sürdürüldüklerini belirtti. 

Bu kapsamda, işsizlik ödeneğinin banka hesaplarına yatırılacağını aktaran Selçuk, "Nisan ayı işsizlik sigortası ödemelerini hak sahiplerinin banka hesaplarına yatırmıştık. Bu uygulamamızı Mayıs ayında da devam ettirme kararı aldık" dedi.

HESAP NUMARALARI 26 NİSAN'A KADAR BİLDİRİLECEK
Hak sahiplerine IBAN numaralarını 26 Nisan'a kadar bildirmeleri gerektiğini açıklayan Selçuk, "Halihazırda ödenek alan ya da almaya hak kazanan vatandaşlarımız, ALO 170'i arayarak IBAN numaralarını bildirebilir veya 'https://esube.iskur.gov.tr/' adresi üzerinden bilgilerini güncelleyip sisteme ekleyebilirler" dedi.

Hesap bilgisini giremeyen ya da banka hesabı olmayan hak sahiplerinin mağdur edilmeyeceğini söyleyen Selçuk, bu kapsamda olanlara ödemelerin PTT aracılığıyla yapılacağını söyledi. 

işsizlik ödeneği maaş banka