Salgın Fransa'da 9 milyon kişiyi işsiz bıraktı!

TAKİP ET

Fransa'da salgın nedeniyle işsiz kalanların sayısı 9 milyona yaklaştı, işten çıkartılanların brüt maaşının yüzde 70'ini devlet işsizlik maaşı olarak karşılayacak.


Fransa’da salgın nedeniyle işsiz kalanların sayısı 9 milyona yaklaştı, işten çıkartılanların brüt maaşının yüzde 70’ini devlet işsizlik maaşı olarak karşılayacak.



Fransa Ekonomi Bakanı Bruno Le Maire, yaptığı açıklamada, salgın dolayısıyla işini kaybedenlerin sayısının 9 milyona yaklaştığını, bu durumun devlete yaklaşık 20 milyar euro maliyeti olduğunu ifade etti.
Ekonomi Bakanı Bruno Le Maire, ülkenin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sebebiyle 1945’ten bu yana en büyük ekonomik durgunluğun yaşandığını ifade etti.
Senato'da konuşan Le Maire, Kovid-19'un ülke ekonomisine etkilerine ilişkin açıklamalarda bulundu.
Fransa'nın Kovid-19 nedeniyle 1945'ten bu yana en büyük ekonomik durgunluğunu yaşayabileceğini ifade eden Le Maire, "1945'ten bu yana Fransa ekonomisinin gördüğü en kötü büyüme rakamı, 2008'de yaşanan büyük ekonomik krizden sonra 2009'da yüzde -2,2 olarak gerçekleşti. Bu yıl muhtemelen yüzde -2.2'nin üzerinde olacağız" ifadelerine kullandı.
 

fransa korona işsizlik