İsrail ordusu, Gazze'ye saldırı başlattı

TAKİP ET

İsrail ordusu Gazze'ye hava saldırısı başlattı. Hamas'ın, saldırıya hava savunma sistemleri ile karşılık verdiği bildirildi. Öte yandan İsrail ordusu Lübnan'a da bir saldırı başlattığını duyurdu.

İsrail, abluka altındaki Gazze ve Lübnan'a saldırı başlattı. İsrail ordusundan yapılan açıklamada, Gazze'de iki tünel ve Hamas'a ait iki silah deposunun vurulduğu belirtildi.

İsrail Başbakanı Netanyahu, "İsrail'in bu gece ve gelecekteki karşılığı düşmanlarına ağır bedel ödetecek" dedi. Hamas'tan ise "Saldırılara hava savunma sistemleri ve roketlerle karşılık veriyoruz" açıklaması geldi.

NELER OLMUŞTU?

İsrail polisinin, Mescid-i Aksa'daki Müslümanlara ses bombası, kauçuk kaplı mermi ve coplarla orantısız güç kullanarak iki gece üst üste müdahale etmesi işgal altındaki Doğu Kudüs'te gerilimi tırmandırmış, olayların çıkmasına yol açmıştı.

İsrail ordusu, Lübnan’dan ülkenin kuzey bölgelerine bir dizi roket atıldığını ve ülkenin kuzey bölgelerinde uyarı sirenlerinin devreye girdiğini duyurmuştu.

İsrail Dışişleri Bakanlığı, saldırıda 34 roket fırlatıldığını bildirmişti. İsrail ordusu, akşam saatlerinde de Lübnan'dan İsrail'in kuzeyine üç havan mermisi atıldığını açıklamıştı.

İsrail Gazze Filistin