İsrail'den vatandaşlarına İstanbul uyarısı: "Derhal terk edin!"

TAKİP ET

İsrail, Türkiye'deki vatandaşlarına yönelik kritik bir uyarıda bulundu. İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid, İstanbul'u ziyaret eden İsrail vatandaşlarının derhal kentten ayrılmaları gerektiğini açıkladı.

İsrail, Türkiye’deki vatandaşlarına yönelik kritik bir uyarı yayınladı. İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid, açıklama yaparak İstanbul'daki vatandaşlarına “Derhal ülkeden ayrılın” çağrısında bulundu.

İran'ın İsrail vatandaşlarına yönelik terör saldırısı tehdidi gerekçesiyle Türkiye'ye yönelik seyahat uyarısı yapan Lapid, "İsraillilere gerekmedikçe İstanbul'a ve Türkiye'ye gitmeme çağrısı yapıyoruz. Eğer İstanbul'daysanız derhal İsrail'e dönün, İstanbul'a uçuş planınız varsa iptal edin. Hiçbir seyahat hayatınızdan değerli değildir" ifadelerini kullandı.

İRANLI BİLİM İNSANLARININ ŞÜPHELİ ÖLÜMLERİ
Öte yandan İran'da hafta sonu Devrim Muhafızları’na bağlı çalışan iki bilim insanının 24 saat içinde art arda hayatını kaybetmesi kafaları karıştırmıştı.

İran, son yıllarda çok sayıda bilim insanı ve askeri yetkiliye yönelik suikastlardan ve şüpheli ölüm vakalarından İsrail’i sorumlu tutuyor ve intikam açıklamaları yapıyor.

israil istanbul türkiye lapid