İspanya Fas sınırında kaçak geçiş izdihamı: Polisin müdahale ettiği onlarca kaçak hayatını kaybetti, Başbakan teşekkür etti

TAKİP ET

İspanya'nın Kuzey Afrika'daki toprağı Melilla kentinde adeta katliam yaşandı. Fas'tan İspanya'ya kaçak bir şekilde geçmeye çalışan binlerce kişi izdiham oluşturdu. Sınır polisinin sert müdahalede bulunduğu olaylarda onlarca kaçak hayatını kaybetti.

Türkiye'deki sığınmacı sorunu ve kaçak geçişlere karşı "Uluslararası hukuk ve insan hakları" diyerek sık sık yabancıların Türkiye'de kalması gerektiğini söyleyen Avrupa'da adeta katliam yaşandı.

Fas'tan İspanya'nın Kuzey Afrika'daki toprağı Melilla kentine kaçak geçmeye çalışan binlerce göçmene sınır polisi sert müdahalede bulundu.

Telleri keserek sınırı geçmeye çalışan ve polisle çatışan binlerce kaçaklardan 23’ünün yaşamını yitirdiği açıklanırken, bölgeden gelen görüntülerde cesetlerin üst üste yığıldığı görülüyor.

Fas İnsan Hakları Derneği’nin başkanı Omar Naji, yaptığı açıklamada bölgede yaşanan arbedede çok sayıda insanın yaralandığını fakat buna karşılık güvenlik güçlerinin ve yetkililerin duruma müdahale etmediğini söyledi. Naji, “Yaralananlar saatler boyunca tedavi bekledi ve kimse onlarla ilgilenmedi. Dolayısıyla ölüm sayısı arttı” dedi.

İSPANYA BAŞBAKANI POLİSE TEŞEKKÜR ETTİ
Olayda bazı Faslı ve İspanyol güvenlik görevlisinin yaralandığı da belirtilirken İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, “Bu saldırı ülkemizin toprak bütünlüğüne yapılmış bir saldırı” dedi ve insan kaçakçılarını sorumlu tuttu. Ayrıca Sanchez, kaçak geçişi durdurdukları için polislere teşekkür etti.

Melilla bölgesinin başkanı Eduardo de Castro ise, “Bu görüntüleri anlatmak zor ve Fas güvenlik güçleri orantısız güç kullandı” dedi.
 

ispanya fas kaçak kaçak geçiş sınır göçmen mülteci ispanya başbakanı