İsmailağa'dan Hüseyin Çevik ve beraberindekiler, yılbaşı gecesi yürüyüş düzenledi

TAKİP ET

İsmailağa Cemaati'nden Hüseyin Çevik, yılbaşı gecesi beraberindekilerle yürüyüş yaptı: "Günahın zirve yaptığı gecede takkeli sakallı cübbeli genç ordumuzla sokaklardaydık sessiz yürüyüşümüz müslümanların sesi oldu elhamdulillah Rabbim razı olduğu kullarından eylesin Amin."

İsmailağa Cemaati'nin hatiplerinden Hüseyin Çevik ve beraberindeki toğluluğun yılbaşı gecesi İstanbul'da düzenledikleri yürüyüş, sosyal medyada gündem oldu.

"EY ŞANLI ORDU EY ŞANLI ASKER"

Söz konusu görüntülerde kalabalık bir grupla beraber yürüdükleri görülen cemaat mensuplarının, görüntüleri mehter marşlarından olann "Ey şanlı ordu" ile paylaşmaları dikkat çekti.

"SOKAKLARDAYDIK"

Yürüyüş ile ilgili yapılan paylaşıma not olarak: ""Günahın zirve yaptığı gecede takkeli sakallı cübbeli genç ordumuzla sokaklardaydık sessiz yürüyüşümüz müslümanların sesi oldu elhamdulillah Rabbim razı olduğu kullarından eylesin Amin." yazıldı.

KORKAN VATANDAŞLAR DİKKAT ÇEKTİ

Kalabalık grubun yürüyüşü sırasında bazı vatandaşların, korkup yolu açması dikkat çekti.

İŞTE O GÖRÜNTÜLER

TEKZİP VE AÇIKLAMA
Kamuoyunda daha çok İsmailağa Cemaati olarak bilinen, Mahmud USTAOSMANOĞLU’nun etrafında hizmet gayesiyle teşekkül etmiş olan câmianın faaliyetleri, yalnızca müvekkil İsmailağa Camii İlim ve Hizmet Vakfı tarafından yürütülmektedir. 

Söz konusu haber içeriğinde ismi geçen şahsın müvekkil vakıfla herhangi bir bağı bulunmamaktadır. Öyle ki; ismi geçen şahıs hakkında tarafımızca 16.12.2022 tarihinde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuş ve şahsın müvekkil vakıfla bir bağı bulunmadığı da vurgulanmıştır. Dolayısıyla söz konusu haber yazınızda iddia edilen hususların tamamı gerçek dışıdır. 
Buna göre aşağıdaki biçimde düzeltme metni yayınlanmasını talep ederiz:

[01.01.2023 tarihinde sitemizde ve sosyal medya hesabımızda çıkan “İsmailağa Cemaati'nden Hüseyin Çevik, yılbaşı gecesi beraberindekilerle yürüyüş yaptı” başlıklı haberimiz içeriğine İsmailağa Cemaatinin resmi kurulu olan İsmailağa Camii İlim ve Hizmet Vakfı tarafından tekzip geçilmiştir. Buna göre haberde ismi geçen Hüseyin ÇEVİK’in İsmailağa Cemaati ile bir bağlantısının bulunmadığı bildirilmiştir. Belirtilen tekzip metni aynen yayınlanmıştır. Kamuoyuna duyurulur.

ismailağa hüseyin çevik