İskilipli Atıf'ı anan Çorum Valisi'nden TÜGVA'ya destek ziyareti

TAKİP ET

Milli Mücadele karşıtı faaliyetlerde bulunan ve vatana ihanet nedeniyle idam edilen İskilipli Atıf'ın mezarındaki anmaya katılan Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, torpil belgeleri ve devlette yapılanma iddiasıyla gündemde olan TÜGVA'ya destek ziyaretinde bulundu.

TÜGVA'da ortaya çıkan skandallara rağmen iktidar cephesinden destek devam ediyor. Torpil listeleri, devlette yapılanma ve belediyelerden aldıkları maaşlarla gündemde olan TÜGVA'yı Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, ziyaret etti. Vali Çiftçi, yapılan haksız ve hukuksuz algılar karşısında TÜGVA'nın yanında olduğunu dile getirdi.

Sözcü'de yer alan habere göre Vali Çiftçi, vakfın yetkilileriyle yaptığı görüşme sonrasında TÜGVA'da gençlerin dini, ahlaki, kültürel ve medeniyet değerlerinin yeni nesillere rehberlik yapabilmelerinin hedeflendiğini ve gençlerin kaliteli zaman geçirebildikleri yerler olduğunu söyledi.

TÜGVA'nın çalışmaları yakından takip ettiğini belirten Çiftçi, bu çalışmaların memleket için çok önemli olduğunu ve desteklediğini vurguladı.

“ESKİSİNDEN DAHA GÜÇLÜYÜZ”
TÜGVA Çorum İl Temsilcisi Enes Kayabaşı ise, “Yakın zamanda vakfımıza karşı karalama kampanyası yürütülmektedir. 18 Ekim’de açıklama yapan bir siyasi parti lideri ve çeşitli şahıslar mesnetsiz iddialarla vakfımızı yıpratmayı amaçlamaktadır. Biz gençleri rızık derdiyle korkutmaya çalışan, tehditvari söylemler ile bezdirmeye çalışan o kişilere karşı eskisinden daha da güçlüyüz. Bizler gençler olarak asla boyun eğmeyeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın 2023, 2053 ve 2071 hedefleri için var gücümüzle mücadele edeceğiz. Valimizin her zaman her yerde bizim yanımızda durması bize güç kuvvet veriyor. Valimizin destekleri biz gençler için çok önemli. Dik duruş sergileyen, hakkı ve hakikati daima düstur edinen böylesine güzide bir valimiz olduğu için biz gençler çok şanslıyız” diye konuştu.

VALİ ÇİFTÇİ, İSKİLİPLİ ATIF'I ANMIŞTI
Milli Mücadele döneminde İngilizlerin desteği ile gerici isyanlara destek veren, Teali İslam Cemiyeti’nin yöneticisi İskilipli Atıf, Cumhuriyet karşıtı faaliyetleri sebebiyle, İstiklal Mahkemeleri tarafından idam edilmişti. Şubat ayında idamının 95. senesinde Çorum Valisi, AKP milletvekilleri, rektör ve kaymakamın katılımıyla anılmıştı. 

Çorum Valisi, İskilipli Atıf'ın mezarını ziyaret etmesini böyle savundu: İlim ve fikir adamı

Vali ve Kaymakamın İskilipli Atıf'ı anmasına soruşturma izni verilmedi

Vali şikayetçi oldu: İskilipli Atıf'ın anılmasına tepki gösteren vatandaşa dava açıldı!

iskilipli atıf çorum valisi tügva