İskilipli Atıf'ı anan Çorum Valisi Mustafa Çiftçi'den savunma: "Davet üzerine katıldım"

TAKİP ET

Milli Mücadele karşıtı faaliyetlerde bulunan ve vatana ihanet nedeniyle idam edilen İskilipli Atıf, mezarı başında devlet protokolü tarafından anılmıştı. Anmaya tepki gösteren vatandaştan şikayetçi olan Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, davaya gönderdiği yazıda "Davet edilmem üzerine gittim" dedi.

Milli Mücadele karşıtı faaliyetlerde bulunan, İngilizlerin desteği ile isyanlara destek veren, Cumhuriyet karşıtı Teali İslam Cemiyeti’nin yöneticisi İskilipli Atıf, İstiklal Mahkemleri tarafından vatana ihanetten idam edilmişti.

Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, 4 Şubat 2021'de İskilipli Atıf'ın mezarı başında devlet protokolü tarafından anılmasına tepki gösteren bir vatandaştan şikayetçi oldu.

Vali Çiftçi’nin şikayeti üzerine “Allah sizi kahretsin. Bu milletin bağımsızlık mücadelesine düşman, vatan haini birini anan herkes benim gözümde Cumhuriyet düşmanı ve haindir” yazan Can A. adlı vatandaş hakkında “hakaret” davası açıldı.

"DAVET ÜZERİNE KATILDIM"
Cumhuriyet'ten Sefa Uyar'ın haberine göre dava kapsamında Çiftçi’ye, söz konusu anmanın resmi olup olmadığının sorulmasına karar verildi.

Çiftçi, davaya gönderdiği resmi yazıda, “Program Atıf­Der isimli sivil toplum örgütü tarafından düzenlenmiştir. Resmi bir hüviyeti olmayan anma programına davet edilmem üzerine iştirak ettiğimi bilgilerinize sunarım” dedi. Çiftçi, her ne kadar anmanın resmi olmadığını savunsa da söz konusu anma, valiliğin resmi hesabından da kamuoyuyla paylaşıldı.

Devlet protokolü, Vatana ihanetten idam edilen İskilipli Atıf'ı mezarı başında andı

MHP'li Belediye Başkanı, İskilipli Atıf'ın mezar fotoğrafının yer aldığı görselle yeni yılı kutladı!

iskilipli atıf çorum valisi anma tören vatan haini milli mücadele