İş insanı Dinçer Azaphan'dan Turkcell'e tepki: 24 saat boyunca hatları nasıl kapatırsınız

TAKİP ET

İş insanı Dinçer Azaphan, şirketlerine ait onlarca hattın Turkcell tarafından 24 saat süreyle hiçbir gerekçe gösterilmeksizin kapatıldığını açıkladı. Azaphan, yaşadıkları mağduriyet nedeniyle Turkcell CEO'su Murat Erkan'a tepki gösterdi.

Tunç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Dinçer Azaphan, şirketlerinde ve ailesinde kullandığı telefon hatlarının hiçbir sebep ve mazeret gösterilmeden Turkcell tarafından kapatıldığını açıkladı.

Konuyla ilgili Turkcell ile görüştüğünü belirten Azaphan, "Size ayrıntılı rapor verilecektir" denilerek gayriresmi bir dönüş yapıldığını ifade etti. Azaphan, Turkcell CEO'su Murat Erkan'ı da Twitter hesabından etiketleyerek tepki gösterdi.

Azaphan, telefon hatlarının kesilmesinden dolayı haftalık iş programının aksadığını, çalışmalarının sekteye uğradığını ve 24 saatlik süre zarfında büyük bir maddi kayıp yaşadıklarını belirtti.

Dinçer Azaphan, Turkcell'in telefon hatlarının kapatılmasından dolayı hukuki haklarını sonuna kadar kullanacaklarını ifade etti.

Azaphan'ın Twitter hesabından yaptığı açıklama şu şekilde:

Dinçer Azaphan'ın paylaşımının altına yorum yapan bazı sosyal medya kullanıcılarının da Turkcell'e tepki gösterdiği görüldü.

TURKCELL'E SORUŞTURMA AÇILMIŞTI

6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde GSM operatörlerinin çökmesi ve iletişim kopukluğu yaşanmasından dolayı Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, Turkcell, Vodafone ve Türk Telekom hakkında soruşturma başlatmıştı.

Eylül 2019'da İstanbul'da yaşanan depremin ardından da iletişimde yaşanan kopukluklar nedeniyle BTK bir inceleme başlatmış, Turkcell'e satışlarının yüzbinde 15'i; Vodafone'a onbinde 3'ü ve Türk Telekom'a da onbinde 7'si oranında para cezası kesmişti.

Dinçer Azaphan Tunç Holding Turkcell