İrlanda'da kuryelik yapan Hukuk mezunu Tuğçe: "Avukat arkadaşlarım 'Nasıl dönerci olabiliriz' diye yazıyor

TAKİP ET

Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olan ve İrlanda'nın başkenti Dublin'de kuryelik yapan Tuğçe'nin videosu gündem oldu.

TikTok’tan “Hukuk okuyup yurt dışında paket servisi yapmak” başlığı ile paylaşılan bir video sosyal medyada gündeme oturdu.

Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olan Tuğçe, İrlanda’ya giderek kuryelik yapmaya başladı. Daha rahat bir hayat yaşadığını söyleyen Tuğçe, "İyi para kazanabilecek noktadalarken hala bana avukat arkadaşlarım yazıyor 'Nasıl gidip dönerci olabiliriz' diye" ifadelerini kullandı.

Tuğçe’nin videodaki konuşmaları şöyle:
+ “Tuğçe ben, 28 yaşındayım. Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunuyum. 1.5 yıldır buradayım daha Türkiye’ye gitmedim.”

– “Eğer sana Türkiye’de avukatlık yap deseler veya aylık 15 bin lira maaş teklif etseler gider misin yoksa burada kuryelik yapmaya devam eder misin?”

+ ”Yok gitmem, kuryelik yapmaya devam ederim. Buradaki yaşantıya alıştım. Buradaki yaşantı bana daha rahat ve iyi hissettiriyor. Çok fazla arkadaş gördüm, iyi para kazanabilecek noktadalarken hala bana avukat arkadaşlarım da yazıyor nasıl gidip dönerci olabiliriz diye.”

 

irlanda kurye tuğçe avukat sosyal medya