İran'da yüksek enflasyon sonrası Başkent Tahran'da marketler yağmalanmaya başladı, rejim protestoları ülke geneline yayılıyor

TAKİP ET

İran'da yüksek enflasyon ve hayat pahalılığı halkı sokaklara döktü. Başkent Tahran'da marketler yağmalanırken, gösteriler rejimi protesto eylemlerine dönüştü. Ülke geneline yayılan olaylarda kimi noktalarda silah sesleri duyuluyor.

İran'da rejim baskısıyla neredeyse bitme noktasına gelen gazetecilik faaliyetleri sosyal medya aracılığı ile yayılmaya devam ediyor.

İran'da artan enflasyon ve hayata pahalılığı sonrasında halk tüm baskılara rağmen sokaklara dökülerek rejimi protesto etmeye başladı.

Başkent Tahran'da kontrolden çıkan olaylardan bazı marketlerin içine girilerek yağmalandığı görüldü.

SOSYAL MEDYA YASAK
Kapalı bir rejim olan İran'da sosyal medya kullanımı yasak. Bunun yerine aracı programlar vasıtasıyla haberleşme sağlanırken son gelen görüntüler de gündeme oturdu.

Tahran merkezli başlayan eylemlerin, ülke geneline yayıldığı görülürken bazı şehirlerde silah seslerinin duyulduğu görülüyor.

İRAN MAKAMLARI SESSİZ
Bu gibi konularda günler sonra açıklama yapıp, Olayları veya görüntüleri yalanlayan İran makamlarından konuyla ilgili herhangi bir açıklama gelmedi.

iran iran yağmalama iran protestolar