İran'da polis, bir kadına böyle tokat attı

TAKİP ET

İran'da Mahsa Amini'nin ölümüyle başlayan protestolarda polis şiddeti sürüyor. Onlarca kişinin hayatını kaybettiği protestolarda polisin bir kadına tokat attığı anlar kameralara yansıdı.

İran'da Mahsa Emini'nin ölümünden sonra başlayan ve birçok kente sıçrayan gösteriler bir ayı geride bıraktı.

Gösterilerde 200'den fazla kişi hayatını kaybederken ülkedeki polis şiddeti devam ediyor.

Polisin İran'da bir kadına tokat attığı anlar kameralara yansıdı. Görüntüler sosyal medyada büyük tepki çekti. İşte o görüntüler:

İRAN'DA NELER OLUYOR?

Tahran'da 13 Eylül'de "ahlak polisi" olarak bilinen İrşad devriyeleri tarafından gözaltına alındıktan sonra fenalaşarak hastaneye kaldırılan 22 yaşındaki Mahsa Emini'nin 16 Eylül'de yaşamını yitirmesi ülkede infiale yol açmıştı.

Emini'nin 17 Eylül'de memleketi Sakkız kentindeki cenaze töreni sonrasında başlayan gösteriler, ülkenin birçok kentine yayılmıştı.

İran devlet televizyonu, 24 Eylül'de, gösterilerde aralarında güvenlik güçlerinin de olduğu 41 kişinin hayatını kaybettiğini duyurmuştu.

İran İnsan Hakları Aktivistleri Ajansı ise (HRANA) dün yayınladığı raporda, 17 Eylül ile 14 Ekim tarihleri arasında 32’si çocuk 26’sı güvenlik görevlisi olmak üzere 233 kişinin hayatını kaybettiğini ileri sürmüştü.

İran polis polis şiddeti