İran'da Mahsa Amini için eylemlere katılmayıp büfeden yemek yiyenler, polis tarafından böyle coplandı

TAKİP ET

İran'da 22 yaşındaki Mahsa Amini'nin ölümünün ardından başlayan protestolar devam ediyor. Güvenlik güçleri, eylemlere katılanlara sert müdahalede bulunurken, paylaşılan bir görüntü dikkat çekti.

İran’da ahlak polisi tarafından “başörtüsü kurallarına uymadığı” gerekçesiyle gözaltına alınan ve daha sonra yaşamını yitiren 22 yaşındaki Mahsa Amini için protestolar devam ediyor.

Dün çok sayıda gösterici Amini’nin ölümü ve ahlak polisini protesto etti. Güvenlik güçleri, göstericilere cop ve tazyikli su sıkarak sert müdahalede bulundu.

Polis müdahalesi sırasında ise ortaya dikkat çeken görüntüler çıktı. Eylemlere katılmak yerine büfeden yemek yiyen bir grup, polis tarafından coplandı. İşte o anlar:

NELER OLMUŞTU?

Tahran’da 13 Eylül’de “ahlak polisi” olarak bilinen İrşad devriyeleri tarafından gözaltına alındıktan sonra komaya girerek hastaneye kaldırılan Amini’nin 16 Eylül’de yaşamını yitirmesi ülkede infiale yol açmıştı.

Tepkiler üzerine Tahran polisinden yapılan açıklamada, İrşad devriyesinin Amini’yi bir saatlik “brifing” için karakola götürdüğü, genç kadının burada aniden bilincini kaybetmesi ve kalp rahatsızlığı yaşaması üzerine hastaneye sevk edildiği belirtilmişti.

İran devlet televizyonunda yayınlanan görüntülerde de Amini’nin polis merkezine getirildikten ve bir görevliyle konuştuktan sonra aniden fenalaşarak yere düştüğü görülüyor.

Sosyal medyadaki aktivistler ise polisin, genç kadının “aniden” bilincini kaybettiği yönündeki açıklamasını reddederek, Emini’nin polis merkezine getirilmeden önce darbedildiğini iddia ediyor.

İran Mahsa Amini polis cop