İran'da lise öğrencileri protestolara katıldı: Bu yıl rejim devrilecek

TAKİP ET

İran'daki Mahsa Amini protestoları şiddetlenerek sürüyor. Üniversite öğrencilerinin ardından liseli kız öğrenciler de protestolarına katıldı.

İran'da ahlak polisi tarafından gözaltına alındıktan sonra hayatını kaybeden Mahsa Amini'nin ardından ülkedeki rejim karşıtı protestolar devam ediyor.

Protestolar lise ve üniversite öğrencilerine de sıçradı. İran genelinde onlarca okulda liseli kızlar rejim karşıtı protestolar düzenledi.

Mollaların dini lideri Ali Hamaney aleyhine sloganlar atan öğrenciler, "Bu yıl rejim devrilecek" diye bağırdı.

Karaj'da lise öğrencileri, "İran'ı geri alacağız!" ve "Mollalar defolun!" diye haykırdı. Şiraz'da liseli kızlar, protestoların başından beri ülkede yükselen, "Diktatöre ölüm" sloganını attı.

ÖĞRENCİLERE ATEŞ AÇILDI

Şerif Teknoloji Üniversitesi'ndeki öğrencilere yönelik şiddetli baskının ardından; Tahran, İsfahan, Zencan, Semnan, Urmiye, Kum, Meşhed ve Birjand üniversitelerinde binlerce öğrenci ayaklanarak arkadaşlarının serbest bırakılmasını istedi.

Güvenlik güçlerinin Tebriz Üniversitesi'ndeki öğrencilere ateş açtığı bildirildi. Aynı zamanda, birçok şehirde işyeri sahipleri rejimin protestolara yönelik acımasız baskısını kınadıklarını göstermek için greve gitti.

İran lise lise öğrencisi rejim Mahsa Amini